tiistai 25. maaliskuuta 2014

Old school vibes...

Tämä juttunen kuuluisi kyllä Sinttivinttureiden blogiin mutta tulkoon tänne kun olin valmiina kirjautunut.
Eilisestä päivästä tuli mieleen vanahat kunnon ajat kun pajassa touhusi usiampi käsipari miun lisäksi ja näin ollen on se vaan eri tuottoisaa että mukavaa touhuta porukassa. Hurttia huumoria, reilua vit...lua siis Kainuulaista huumoria viljellään niin että pottukin rupeaa itämään...:D

Nooh normi kahdeksan tunnin päivä palkka töissä vaihtui vapaa päivän 12 tunnin paja päiväksi. Kuten arvata saattaa tiliä ei näistä hommista saa mutta tarkemmin kuin miettii niin säästin euroja ainakin viikon palkkatyön verran. Heti aamusta pajan lämmityksen yhteydessä pärräytin tehdä kuusi peltiä hauelle. Muutaman euron aihion hinnalla tein tuottoa verrattuna osto pelteihin siis vastaaviin jos ymmärrätte mitä mallia tarkoitan reilut 70 euroa eli melkein "päivän palkka" alta tunnin.

Seuraavaksi jos hinnoittelee kukkalaatikot niin puolet pienempi "tehdastekoinen" maksaa jo sen 70 euroa eli 140 euroa per puoli saman kokoisena ja siihen kun lisää vielä kiinnikkeet ja rosterisen tuplakaiteen niin hintapa huitelee neljännes tonnin huitteilla puolelleen. Yksi muuttuja kannattaa kuitenkin muistaa ennen kuin itselleen "palkkaa maksaa" näillä teolla. Tehdastekoinen on arvatenkin todella tyylikäs ilmestys mutta omatekoinen on monesti tekijänsä näköinen.. Tässä tapauksessa onkin parempi olla katsomatta peiliin...HI!

Suurimman "säästö katteen" teki kuitenkin Mr.Niskalaukaus. Kuuden kympin tuotteesta taikoi jotain sellaista minkä Hondan insinööri sai aikaan vasta tälle suvelle eli jos kieli poskella ajatellaan "patentti ratkaisua" niin reilut 3000 tuntia surraanneesta Hondasta saatiin vajaan kympin tonnin säästö jos vaihtoa uuteen ajattelee...;)

Tiedättehän sen sanonnan että hyvät työkalut lisää motivaatiota askarrella? Nyt tiedät sinäkin ja onneksi isäukkokin tiesi ja hommaili elämänsä aikana pajan täyteen erilaisin työkaluja. Eilenkin huvitti kun automaatio asentaja Janne Hyvönen (lue niskalaukaus) kyseli "projektinsa tiimoilta" onko sinulla sellaista... Ja aina löytyi!

On se vaan hassua huomata kuinka liikkuvat osat pistää miehet miettelijääksi vai vakavoittaako mielen rikkoa tiedon tahdoin reilun tuhannen euron kaukohallinta laite???

Kukkalaatikon viimeistelyä ennen istutusta tai no korjataampa sen verran että kalastaja-eemeli sen viimeisteli ja mie vaan halusin esitellä kamerani ajastin kuvausta...:D

Ensimmäisen kerran kautta historian iski sensuuri kuvaan mutta kerrottakoon että valmiista tuotteesta tulee sitten sellainen kuva että oksat pois...;)

Ja loppuun "jäniskevenyksenä" pakollinen persekuva ja vieläpä tuplapönönä...:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti