sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kukkalaatikko veneeseen...

Joutilas vapaapäivä ja joitama huikee idis päässä pakotti jo aamulla varhain ajelemaan ranchille pajan lämmitykseen. Pajan lämpiemistä odotellessa otin vielä potkurin tallista ja Nikolai koiran häkistä suunnaten alamäkeen läpi metsän kohti kotoisia kalavesiä. Vaikka jääkantta onkin vielä ihan hitokseen paljon silti "vesille" piti päästä. Viime öiset visiovärit haakipelteihin kaipasi vielä pienoisia toteutusongelmien ratkaisuja mutta niistä ei sen enempää...

Kerrompa nyt pienoisen jutun tämän päivän kukkalaatikon teosta. Joku viikko takaperin hitsaillin "kukkalaatikon rungon" valmiiksi eli alemmassa kuvassa oleva tuplaputki kaide. Ajatus oli tehdä kaiteen väliin 100mm leveä laatikko missä voi säilyttää kaikenlaista tavaraa kuten uistelupainoja, pihtejä ym.

Jostain joskus tuli hamstrattua 1,5mm alumiinilevyä joitama neliö kun halavalla sain ja kuten sananlaskukin kertoo että aika tavaransa kaupihtoo. Tänään olikin tarvis levyille tai oikeastaan toiselle pienemmälle ja siitäkin vain osalle mutta tarvis kuitenkin.

Ihan ensin hahmottelin ja mittaillin veneessä laatikon syvyyttä ja pituutta kun samaiseen kaiteeseen tulee myös takilan jalusta kiinteesti kiinni. Mittojen hahmottuessa piirtelin paperille mitat ja sen myötä pääsin levyn palottelu hommiin.

Molemmille puolille omat kukkalaatikot ja itseensä tyytyväinen peltiseppä.

Vihkossa suunnitelma piirros ja samainen suunnitelma levyllä ääriviivoin.

Pajan nurkasta löytyi isä Repen kanttikone millä "prässäsin" helposti suorat kantit haluttuihin kohtiin ja vieläpä kevyesti.

Ei hydrauliikkaa tässä prässissä vaan ihan aamuisen kananuudelin voimalla...

Toisen kantin mallausta...

Hoplaa... 
Hyvvää pittäis tehdä mutta priimaa pukkaa!!

Päädyn niittausta ja viimestelyä jonkin verran ennen veneeseen istuttamista...

Kerrottakoon vielä että facebookissa kun jaon näitä kuvia seinälläni niin jo "koiran leuat" louskutti erilaisin kommentein kuten puurolautanen kun päissä kahvat, siansyöttö kaukalo ja ehtipä joku povata Sinttivinttureille uutta kalalaatikkoa. Siihen käyttöön saattaa olla liian pieni kun mittaa vain 450mm eli alamittaista laarit täynnä...HI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti