keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Talvivaaran piikkiin...

Viikon etelän työreissun jälkeen onkin taas parin viikon jatkoloman aika ja missäs moinen aika vietetään niin järvellä...

Lämmintä kesää ihmetellessä kaivoin kalapäivä arkistostani yhtäläisyyksiä aiempiin vuosiin ja löysinkin moisen vuodelta 2006 ja tarkemmin tutkiessa ottipaikkoja ja taktiikoita päätinkin käydä moista kokeillemassa kotoisalla Nuasjärvellä. Tähän yhteyteen kirjoitankin pienoisen provojutun paikallislehtien kommenttipalstoihin liittyen. Hyvät ihmiset "talvivaaran vaikutus alueella" menkään ihmeessä kalaan elkääkä uskoko että järvi oisi kuollut talvivaaran myrkyistä joidenkin kiihkoilijoiden mielestä!!!

Ensinnäkin vuodet ei ole veljiä keskenään kalapaikkojen suhteen. Kalatkin vaihtaa paikkojaan vuosittain kuten tänä vuonna tunnustaa siltä että kalat löytyy saman tyyppisiltä mestoilta kuten 2006. Missä ne nyt on sitä en kerro syystä että joudutte itse kokeillemaan jotain uutta eikä tuttua ja turvallista paikkaa jonka pettäessä onkin helppo syyttää jotain muuta kuin omaa taitoa? Tänä vuonna oon tehnyt Nuasjärvelle useita reissuja sisältäen ehkä parhaimman haukireissun ikkään (15 vuoden aikana) ja mitä kuhia oon pyytänyt niin kesken päivän on edelleenkin pitänyt lähtä pojes kun sumppu pullistee mitä maukkaimpia ruokakaloja! Jotenkin tuntuu koomisilta kun ihmiset kirjoittelee lehtien kommenttipalstoille että järvi on kuollut???

Tarkoitukseni ei ole puolustella talvivaaraa vaan esittää myös asialle toinenkin puoli kun joka ikinen aiempi juttu on negatiivinen. Oikeesti kalaa on ja paljon kuten muutkin uistelu kollegat kertoilee...

Yksi kolmesta "mitallisesta" hauesta...

Kaimalla hymy herkässä ja illalla kädet herkällä kuhakassin fileroinnin jälkeen...;)

PS. Loman aikana oisi tarkoitus käydä koettamassa kuollutta Jormasjärveä mikä "huhujen" mukaan oli ennen hyvä ja kalaisa järvi. Jostain kumman syystä uskollan tällekkin reissulle luvata kalatakuun...;)

PSS. Kiitos ja anteeksi taas kerran...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti