perjantai 13. toukokuuta 2011

Normipäivä?

Tänään jos koskaan jäi sellainen tunne että voisi jossitella kuin paljon oisi kalaa tullut saati kuin isoja kun lopetimme uistelupäivän kutostärppiin joista kolme kalaa viiden kilon haukia ja yhteensä olisi karttunut kisakassia kaksikymmenen kilon edestä. Tälläisia tärppejä pitäisi saada jokaisessa kisassa puolenkymmentä niin voisi jopa verottajakin kiinnostua palkintomääristä...HI!

M/S Big Maman kippari...

Kuten jo alku teksteistä voi päätellä että emme olleet Sotkamossa kalassa vaan siellä yhdellä "pienellä" järvellä missä hauki ei ole vielä ehtinyt kutea...;)

Lähdimme siis Troplanin Antin kalustolla varhain aamulla Sotkamosta kohti Kainuun haukiparatiisia. Ennalta suunniteltu päivän taktiikka alkoikin aika rajusti kun ensimmäinen hauki painoi melkein kuusi kiloa mutta yllättäin huomasimme että kala oli vielä kutematta. Jatkoimme kuitenkin uistelua ja saimme muutamia pieniä haukia parin tunnin aikana jonka jälkeen rupesimme työstämään uutta taktiikkaa passiiviselle hauelle koska jokainen pienempikin hauki oli kutematta ja näin ollen nämä jos mitkään on todella vaikeita saada.

Kepitystä riitti kun löysimme sen jutun...:)

Siispä vaihtelimme vehkeitä ja yritimme saada enemmän kalaa tai pitäiskö jo tässä vaiheessa tunnustaa että vaihtelimme miun puolen vehkeitä (10 vavasta molemmilla oli 5 vapaa käytössä) kun ne ei vaan toiminut toisin kuin Antin puolen vehkeet. Nooh pikkusen homma parani mutta ei paljoa joten Antti ehdotti entisenä kilpauistelijana vielä yhtä kikkaa. Siitäkös homma räjähti iloisesti käsiin!!!

Kahteen mieheen kelailtiin kalaa ja naureskeltiin että onneksi veneessä on edes Raymarine pilotti niin jotenkin homma pysyy hanskassa muuten loppuisi yksinkertaisesti käsiparit kesken ja kello 14.00 ne yksinkertaisesti loppuikin ja silläpä lopettelimmekin päivän turneen mahtavaan kutostärppiin jottei tulisi makiata mahan täydeltä vaan jäisi molemmille sopiva nälkä tulevaan Honda cupin Sotkamon osakilpailuun!

Nooh nyt kun tätä juttua kirjoitan niin arvatkaapa vaan kuin paljon oon jo kerinnyt spekuloida ja jossitella jos olisi jatkettu uistelua vaikka kolme tuntia... HUPPAHEI sanoisi varmasti Paltamolaiset kollegatkin!

Päivän ensimmäisellä hätyyttelimme heti kuuden kilon rajapyykkiä...

Tuplapönötystä a´la Harju...

Ja riitti niitä miullekkin vaikka enhän mie näitä saannutkaan...;)

Hmm... Päivän oppina voisin luvata että tänään opin sellaisen kikan hauen uisteluun että oksat pois joten varokaahan vaan kilpakollegat jos tämän päiväiset elementit täyttyy jossain kisassa niin...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti