perjantai 14. tammikuuta 2011

Kauden 2010 yhteenveto part 3

Olethan muistanut lukea jo aiemmat osat eli part1 & part2. Koska tämä yhteenveto on jatkumo niistä...
Heinäkuuta voisin luonehtia puhtaasti kisakuukaudeksi. Kuukauden aikana kävin kalassa 16 kertaa joista siviilireissuja oli teoriassa 4. Kaikki muut uistelureissut voi laskea puhtaasti kisoiksi tai kisoihin valmistautumiseen.

Heinäkuun perus ilme...

Kuukauden koho eli SM-kisat Päijänteellä sai kiistatta eninten panostusta. Se oli meille vähän niin kuin koti kisa kun meidän venekunnan Silvanin Marko on sieltä kotoisin. Tuohon kisaan saimme omasta takaa majoituksen ja asuimme Jämsässä kokonaisen viikon. Kuten arvata saattaa niin päivät vietettiin vesillä ja illat saunottiin. Treeniviikon pisin päivä kesti muuten 14 tuntia joten kovasti yritettiin tai itse asiassa oli pakko kun kalaa ei ruvennut löytymään halutun lailla. SM kisojen menestys onkin sitten toinen tarina jonka kirjoittelen myöhemmin. Siellä menestyttiin ihan hyvin ottaen huomioon että vedimme vain ensimmäisenä päivänä tosissaan...HI!

Tuo viikko Päijänteellä näkyy tilastoissa pienenä "teoreettisena" laskuna kun eihän siellä ole sitten alkuunkaan niin paljoa kalaa kuin meillä Kainuussa.

Jos muuttaisimme Päijänteen uistelu viikon Kainuun vesille niin kalamäärät tunnille olisi vähintään vuoden 2008 tasoa...

Kuukaudessa oli myös kaksi muuta kisaa. Honda cupin osakilpailut Suomussalmen Vuokkijärvellä ja jo legendaksi muodostunut kuhakunkku työllisti meitä toden teolla. Vuokissa treenasimme mökiltä pittäen ja lopputulos oli aika farssi. kisaa edeltävän päivän treeneissä saimme aika nihkeästi kalaa ja vähän millä sattuu systeemillä niin jouduimme luottamaan viikon takaisen treeninpaikkaan ja systeemiin. Hommassahan ei ollut mitään ihmeellistä kun olemmehan ennenkin tehneet samoin ja pärjännyt niin.
Nyt sattui olemaan kala niin huonolla otilla että meidän hermot petti tekemiseemme noin puolen tunnin välein. Siispä sooloilimme paikasta toiseen vaihtaen koko pirun ajan kamppeita,korkoa ym. Päivän kisa meni heikosti ja jälkikäteen arvioituna taisi olla koko kesän kulmakivi menestyksen suhteen. Osaaminen ja tieto paikoista oli kyllä tiedossa mutta kun hermot pettää tekemiseensä niin eipä ehdi keppi taipua kun vaihdamme jo paikkaa, uistinta ,korkoa jne. Voi voi...

Kuhakunkku... Toinen farssi! Pitkän ja raskaan SM-kisa viikon jälkeinen kisa oli jo aika raskas treenattava. Uhrasimme viime vuoden voiton takia tähän kisaan neljät treenit tai no kolme ja puoli kun yhdessä treenissä vedimme vanhaan talviverkkoon kaikki 14 keppiä tuplineen ja neljät takilat. Tuli meinaan sellainen sotku että pakkasimme vehkeet ja lähdimme kotiin. Paltaselkä tuli käytänössä kierrettyä kokonaan ympäri ja saatiinpa huomata kuin kalattomiakin alueita tuolla on. Teinpä tästä kisasta oikeen taulukon niin saatte nauraa kuin surkeasti meni viime vuoden mestareilla tämän vuoden kuhakunkku...HI!


Kuten kappale määristä päiviä kohden (1-4) voitte päätellä että ei Paltaselällä kaikkialla ole kalaa. Mittakuhien puute on sitten muuten osaamattomuutta...

Heinäkuun siviilivetoja on vaikea analysoida kun niitä tuli tosiaan neljän reissun verran. Noistakin neljästä yhden reisuun olin "turistina" kollegan kyydissä ja yhdellä reissulla käytin yhtä perhettä kalassa joten kahden normi reissujen jälkeenpä ei paljoa tilastoja paukutella. Nyt jälkikäteen kerrottuna tuo kuukausi meinasi olla liian rankka kun ei päässyt rentoutumaan kunnon reissuilla. Liekkö tuokin yksi syy epäonnistuneisiin kisoihin... Toden näköisesti.
Tunteja tuli kuiteskin aika normaalit 115,75h mutta niitä yli vitosen haakia oli niin vähän että ilkiänkö edes kertoa...:( Karkeita yli kolmosia 17 yksilöä ja niitä isompia vain kaksi eli voisimme katsoa yhden surku hupaisan taulukon kuin monta tuntia meni keskimäärin uistelu aikaa viiden kilon haukea kohden...


Niin oli tiukka tahti että melkein tarvitsin rannetukia heinäkuun aikana...
Siinäpä se heinäkuu sitten osapuilleen oli. Tilastoja löytyisi vaikka minkälaisia mutta pidetään ne tällä kertaa salaisina jotta säilyisi edes hitusen sitä ammatti ylpeyttä...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti