keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kaipolan iltakisa

Ehdottomasti yksi parhaimmasta kisasta mitä oon kokenut. Asuimme isolla porukalla viikon 27 Jämsässä kun kyseessä oli joka vuotinen kutsukilpailu Suomen mestaruudesta. Meidän treeniviikon keskeytti sopivasti paikallinen iltakisa. Voi hitsi kumpa meilläkin oisi moinen pikku cuppi muutamana keskiviikko iltana kesän aikana. Idea oli selkeä ja helppo. Kisa aika oli 18.00-22.00 ja ilmoittautumiset hoidettiin "peräkontti tyylillä" eli pari kaveria hoitaa ilmoittautumisen, kisamaksun ja samat kaverit punnituksen että palkintojen jaon. Nyt kun oli kyse SM viikonlopun ajankohdasta ja kisa-alue oli osittaen sama niin kisailijoita oli 19 venekuntaa.

Panicin Tatu kesä tukassa...

Miun oma tuttu porukka oli estynyt saapumasta kisaan joten sain kaveriksi Panicin Tatun. Päivän treenin perusteella pitkin Päijänteen selkiä päätimme vetää haakea ns.kisa-alueen ulkopuolella siis SM kisa rajojen. Suuntasimme "legendaariselle" haukipaikalle suoraan paperitehtaan eteen. Alueelta ei ollut meillä mitään karttaa saati kokemusta joten muokkasimme taktiikkaakin sen mukaisesti. Pohja kun pomppi 0,5 metristä 12 metriin jouduimme laittamaan plaanivehkeet pintakalvoon ja takiloilla pyysimme syvemmältä. Veneessäni kun on neljä takilaa niin varustimme Tatun kanssa kaksi takilaa ns.Snubberiksi eli suoraan kuulaan puolen metrin tapsilla lusikka kiinni. Tällä systeemillä vedimme säälimättä pohjia ja tukkeja kolistelemalla.

Kaipolan paperitehdas

Meidän vieressä veti muuten paikallinen guru eli Heinäsen Pekka. Mies joka elää käytännössä kalastuksella. Pelkkiä ajolinjoja katsellessa taisi Pekalla olla tältäkin alueelta tunteja takana tuhansia kun sen verran tarkasti uisteli. Mikä iroonisinta niin hauille kelpasi vain meidän uusi taktiikka kun keppi taipui koko ajan kaloista että karanneista kaloista. Pekkakin joutui lähtemään pois kun sitä rupesi hirvittämään...;)

Ilta onnistui meidän kannalta todella hyvin jos aatellaan että paikkamme kantoi kaksi tuntia eli puolet kisa ajasta jäi hyödyntämättä. Kyllähän me yritettiin mutta vaikeaa se on kun ei alueesta mitään tietoa. Niin ja se yksi kuhakin oli vain millin vajaa joten sekin jäi kisakassista pois...:(

Ilta cupin sijoitus oli neljäs ja pelkkä kuha olisi nostanut kirkkaasti kakkoseksi. Positiivisinta oli se että meidän haukisäkki oli illan suurin...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti