lauantai 1. toukokuuta 2010

HONDA CUP 2010 Sapsot-Kiantajärvi povailu

23.5.2010

Sapsot-Kiantajärvi klo 10.00-18.00
Järjestäjä: Sotkamon Kalamiehet ry.
Lisätietoja:Kilpailukalat:hauki, ahven, kuha, taimen, järvilohi. 8 vapaa.

Kuha on ylivoimaisesti valtakala näillä vesillä varsinkin Sapsoilla. 40-45cm kuhaa saa todella helposti ja paljon mutta +50cm kuha on jo aika vaikeahko tapaus mutta osaava voi repäistä hurjankin tuloksen kun kuhan kerroin on 2,25. Haukeakin järvistä löytyy paikoin runsaastikin mutta kanta on keskimäärin aika pientä etenkin Sapsoilla. Joskus kulta aikaan 90-luvulla on Sapsostakin parin tunnin vetäisyllä helposti kuuleman mukaan saanut melassisangollisen haukea. Mene ja tiedä onko tähänkin entis ajan muisteluun syynä nykyinen kuhan paljous joka on vienyt ehkä hauelta reviirin tai jotain muuta yllättävää mitä ei vielä edes tiedetä...?

Paikan valinnassa kannattaa huomioida viimeisen seitsämän vuoden aikana voiton menneen Kiannan puolen tuloksilla.

2003 Kiannan pohjoispäästä 36 kilon kalasäkki Jo-lulle.
2004 Kiannan pohjoispäästä hieman vajaat 28 kiloa Kuhaa ja haukea toistamiseen Jo-Lulle.
2005 Luukkosenlahdesta xxx-klubin poijille 36 kilon haukisäkki.
2006 Kiantapohjasta Tolarock poppoolle reilut 42 kiloa kuhaa ja haukea.
2007 Murtolahden ympäristöstä toivat Paavola/Hakkarainen 33,5 kiloa haukea ja kuhaa.
2008 Kiantapohjasta Tolarock poppoolle karvan vajaat 30 kiloa haukea ja kuhaa.
2009 Varislahdesta onki Pikkarainen&Heiskanen kauden ensimmäisellä reissullaan 39705pist.

2010 Sotkeeko sade ja tulos poikkeuksellisen pieni??? Tai sitten haaki rupeaa oikeasti syömään...;)Tulosveikkaus:

Sotkamon kisassa on aina pärjätty kuha kasseilla parhaiten ja varmasti nytkin. Sotkamon kisan tuloksissa ennen oli yleensä pari vielä selvästi erottuvaa kärkitulosta muista ja sitten on tullut isompi kaula seuraaviin. Tämmöinen juttu kertoo vaikeasta kisasta jos esimerkiksi viimekin vuonna oli nelisen kymmentä venekuntaa ja vain keskimäärin kaksi onnistuu muihin nähden hyvin...

Kaiken lisäksi sijat 3-7 on mennyt sitten parin kilon toleranssilla eli tiukkaa on vääntö ollut. Yksikin missattu kisamitta tiputti pahimmassa tapauksessa useita sijoja alaspäin ja sitä kautta entistä enemmän tärkeitä cupin pisteitä.

Tuloksesta sen verran että ennen 20 kilon tuloksella oli normipäivänä jo helposti viiden sakissa mutta voittokassi vaatii paljon paljon kovemman työn!

Kisa aika vaikuttaa myös positiivisesti tulos tasoon kun koko vesi massa ei kerkiä lämmetä yli maagisen kymmenen asteen selällä tosin pintavesi huitelee helteiden ansiosta +15´c asteen hujakoilla. Yleensä viileässä vedessä kala on "läjissä" matalan veden lähettyvillä. Kisa aika siis mahdollistaa huippu tuloksen vetämisenkin jos sattuu taivaan merkit vielä kaiken muun asian lisäksi kohdilleen. En pitäisi ollenkaan mahdottoman reilua kahta jopa kolmea kymmentä kiloa mitan täyttävää kuhaa ja hauet päälle niin liikutaan tulostasossa sellaisilla kilo luvuilla (kertoimineen) että kepeimmät miehet saa lähteä grillin kautta kotia kasvamaan...;)

Jotenkin on vaan sellainen tunne huhuista ja kokemuksista että voittaja repäisee sellaisen kassin että oksat pois... Kakkos sijasta taistelu tuleekin olemaan kova.
Voitto kassia en rohkene arvailemaan mutta sijat 3-6 menee varmaan 22-32 kilon haarukkaan jos kelit ei pääse häiritsemään pahasti...
Katsotaan kuin käy kun tämän hetkiset treeni huhut lupailee aivan hirveitä kuhakasseja mutta epäilen moisia aika vahvasti! Toki aina löytyy isosta porukasta yksi tai jokunen joka todellakin osaa pyytää kalaa...HI!Mistä voitto kassi?

Sotkamon kisan aikaan on satanut lähes aina. Vesistöt ohjaa ja vuokatinvaara pysäyttää sadepilvet vaaranpenkkaan tietysti sinne missä kisavedet on. Kannattaa ehkä huomioida paikkaa ja taktiikkaa valittaessa kisaan?

Menisikö voitto vielä kerran Kiannan puolelle? Toivottavasti ei mutta tilastot näyttää kiannan olevan tuloksellisempi järvi. Jos pelkästään kappaleita lasketaan niin pikku Sapsolta saa eninten kaloja mutta keskimäärin pientä kuten järven nimikin antaa vinkkiä. Muistan joskus kauan sitten kun käytiin ihan kisatreenejä ajellen pikku Sapsolla ja saatiin Jykke-papan kanssa kahdestaan 80 kalaa suuremmitta yrittämättä...
Nykyisin voisi kappalemäärät olla vieläkin rajumpia tai sitten ei! Pikku Sapson kovin paikka on selkeästi aivan peräpää kosken alle asti...

Miun salainen haave olisi että voitto tulisi isolta Sapsolta niin saataisiin tuon Kiannan kuorma jaettua tasaisemmin. 
Sapson kovin paikka on toistaiseksi ollut kuolasalmensuu-Kumpusaari akselilla ja Haapalanlahden ympäristö.

Jos ei mitään yllättävää ole tiedossa niin voitto tulee Kiannalta ja käviskö vielä niinkin iroonisesti että paikkana olisi tuo tuttu ja turvallinen Kiantapohja. Ennen tätä kisaa Kiantapohja on kunnostautunut kuuden vuoden aikana antamalla kolme voittoa ja kolme kakkos sijaa!!! Muita hyviä paikkoja missä porukka on saanut ihan kohtuudella kalaa aiempina vuosina: Varislahti, Luukkosenlahti, Murtolahti ja sillan korva.

Kuka voittaa? 

Hmm... Ken taitaa kuhan pyynnin parhaiten... Löytynneekö Kainuusta sellaista...?
Sotkamoon on huhujen mukaan tulossa todellisia pelimiehiä Kainuun ulkopuolelta!

Silti uskoisin voittajan tulevan Kajaanista... Tolarock, Comasul Buster, Jo-Lu, Epä, Väisänen, Moilanen&Ruotsalainen siinä monta seurattavaa venekuntaa! Oman kylän miehistä seuraisin Aidanpää&Liuskia uuden Nauticon omistajia. 
Niin ja yksi asia on myös varma paniikki iskee tavalla tai toisella (TrollingTeamPanic)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti