tiistai 11. elokuuta 2015

Kesän kuulumisia ja SM-kisakuvia

Empä olisi ikkään uskonut että tälläinen kesä tulisi eteeni etten ehdi kalassa käymään. Henkisesti sairaan raskasta kun samalle kesälle sattui vielä kotikisa SM-uistelut minnekkä en tietenkään päässyt mutta näitä elämän viisauksia tai paremminkin sanontoja lainatakseni "mikä ei tapa vahvistaa" onkin aivan mainio lausahdus millä jaksaa taas kerran ponnistaa. Niin ja keksimpä vielä itekkin mielestäni oivan sanonnan kaikille niille kyselijöille jotka ihmetteli että miksi en ole SM-kisoissa kun kyseessä vielä kotivesi?     

"Jos olisin kotikisoissa olisin varma että vene olisi myytävänä heti seuraavana maanantaina"...

Antaa kuvan puhua puolestaan millaiset ajatukset on miehellä kotikisojen rannalla...

Joskus sitä mietiskelee tai paremminkin muistelee niitä entistä kultaisia aikoja kun työt oli äärellä ja työaika omissa käsissä kuitenkin niin että viimeistään puoli neljä vapautui kalaan. Tuolloin kiihkeimpään aikaan kuljin vielä työmaalleni venho koukussa tankattuna niin tulihan niitä käyntejä siihen tahtiin että "tuntimittaria" hirvittää nyt katsella jos jälleenmyynti arvoa laskeskelee mutta pysyimpähän kalojen rytmissä kiinni...:D

Tuon entisajan jälkeen sitä on joutunut kiertelemään reippaan tuhannen kilometrin työmatkoja ym. Kivaa mutta nyt sitä saa kuiteskin kulkea kottoa pittäin tosin keskeytymättömässä kolmivuorossa joten eipä tuossakaan rytmissä sattunut tälle kesää kun kokonaiset kaksi vapaata viikonloppua. Varmaan nyt tiiätte miksi blogijuttuset laahaa rajusti jäljessä?

Aivan rannalla en tietenkään koko kesää ole ollut vaan kaikki vapaat oon pyrkinyt rupelia pyörittää mutta tämän kesän ilmatkin on ollut mitä on ja tietty hyville vapaille on sattunut sitten kunnon koiran kelejäkin. Nooh... Rehellisyyden nimissä on pakko tunnustaa myös se että kait sitä on vanahaksikin tullut kun joka sateeseen tule lähettyä?

Summa summarum tämä kesä on siis taputeltu ja paloiteltu mutta edessä on kuiteskin hauenpyytäjän parraat sesonkikelit joten toivoa soppii että sais jotenkin lisäaikaa kepin taipumiseen niin ei koko kausi menisi ohi.
Toisaalta kun tälleen on kesän kuivilla niin se sisäinen roihu kasvaa aika kovaksi ja ajatukset pyörii väkisinkin kisahommissa. Yhtään ei tietenkään helpota se että kollegat soittelee koko ajan "konsulttiapuja" vesiltä...HI!
Jotenkin koomista neuvoa tai ainakin luulen neuvovani poikia rannalta pittäin ja vielä hassumpaa oli aikaa ennen SM-kisoja ja tietenkin sen aikaan. Ennen kisoja sain yhteydenottoja 17 venekunnalta pitkin Suomenniemeä ja tieten kisojen aikaan lisää ja nyt on sitten tilipäivät noista "konsulttipalveluista"...

Aatelkaapa nyt millainen tietomäärä tulee tuolta ajalta kun kotoisilla vesillä oli Suomen 150 kovinta vetouistelijaa joista tunnen valtavasti porukkaa ja nämä tutut tuntee taas toiset ja ne toiset jne. Niin ja tähän väliin onkin pakko kertoa terveiset kaikille niillekkin tuttuille joiden juttusille en yksinkertaisesti ehtinyt satamassa aamuin ennen starttia.

Pakko vielä mainita että tippivinkit sattui enemmän kuin kohdilleen SM-uistelujen kärjen osalta. Tieto paikoista oli kyllä kohdillaan ja vainu pelasi taktiikoiden suhteen mutta miten helvetissä mie ite opin onkimaan???

Joo siirrytäämpä katselemaan SM-kisakuvia näin rannalta pittäin:

 Aina niin kuvauksellinen Sotikov...:D

 Meidän kylän Jöökiltä ei huumori loppunut toisenakaan päivänä. "Team papalla tekarit" on todellakin juuri nimensä veroinen...:D
 Jokunen euro poikineen Kajjaanin torin rannassa. Varovasti laskettuna Nuasen selillä kellui viikonlopun aikaan monen miljoonan edestä hikisiä tienattuja euroja...;)

 Uuden karhea Alutrollin pilothouse. Tilaa on ja tarvittaessa suojaakin... Joskus kun mie oon iso, lihava ja sen myötä mahdollisesti rikas ostan tälläisen...;)

 Mielestäni ehkä toimivin kampe omaan käyttöön...

 Taustalla se kiistanalainen kaukavesi mistä paikallislehdet vaan jaksaa juttua vääntää...

 Lähtöä rannalta katsottuna...

 Orjattarien Pete huojentuneen oloisena toisena aamuna...

 Juuri näiden kuvien tähden mie suuntasin aamuisin ennen röitä töitä kuvailemaan. Kuvassa erään Suomen mestarin ottivehkeitä tai houkuttimia meille pöljille poijille?...;)

 Pakollinen persekuva...:D

 Vaikka aina puhutaan että kalusto pitää olla isoa että pärjää mutta tässä oiva esimerkki ettei kaikilla ole eikä nytkään kokonaiskisan kärki millään kalustolla elvistellyt päinvastoin...:)

 Tämä vene herättää taatusti missä päin Suomenniemeä vaan paniikin omaisia tunteita... 

 Eihän ne kaikki 150 venhoa mitenkään torin rantaan mahtunut vaan ranta oli täytettynä melkein prismanrantaan asti...

 Voi pojat teitä Rääkkylän. Teidän puolesta mie liputin heti kun Nuasjärvi SM-paikaksi varmistui mutta ei se nyt treenaamatta onnistu kuitenkaan...:(

Suomenmestari vaikka ei vielä lauantai aamuna sitä tiennytkään...:D

Hienot oli kisat mutta tulostaso ei todellakaan ollut sitä mitä Nuasjärvi oikeesti on. Mestaruus ja kärki ratkesi kuitenkin niin selkeästi ettei kellään ole seliteltävää...

Suuret onnittelut Sillanpäälle kullasta, Touruselle hopeasta, Mäkäräiselle pronssista ja vahvalle kotikenttämies Moilasen poppoolle nelos-sijasta, Orjattajille kutos-sijasta ja tieten meidän kylän Paavolan poppoolle hienosta noususta ja sen myötä kymppisakki sijoituksesta!

SM-kotisivu ja tulokset

Lehtijuttu ennen kisoja

Oikeiden mestareiden lehtijuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti