torstai 21. elokuuta 2014

Teemana ahvena...

Hassua huomata kuin järkyttävä uutinen vasta ohjaa miunkin ajatus mailmaa. Itsepäisenä sitä vaan taistelee omien ajatusten kanssa vuodesta toiseen kuitenkin tiedostaen että kaloja on muitakin kuin hauki ja kuha. Monet monet ehkä miljoonat kerrat on ahvenen pyynti pyörinyt mielessä mutta jostain syystä sen tosissaan yrittäminen on vaan jäänyt tekemättä!

Tuossa viime viikonloppuna oli Oulujärvi cupin viimeinen tuplakisa. Itsehän en tänä vuonna osallistunut yhteenkään kissaan mutta puhelin ralli oli silti huima ja melkeimpä voisin sanoa että elin lähes tulkoon täysillä koko hienon kisan. Koko ajan sain tietooni millaisessa vauhdissa kärki viiletti mutta yksi venho piti radio hiljaisuuden ja puntarilla syykin selvisikin. Monelle varmaan sellaisena järkytyksenä että sunnuntain startti jäi sen tähden tekemättä?

Kalliomäen Jarkon nimellä kiertävät "hämeen ihmeet" sisältäen jo legendaksi kasvaneen Paavolan Kallen otti sellaisen kassin ahventa kisassa että uskoltaisimpa koko Suomen kohisevan seuraavat viikot ja vaikutusta moisella vedolla riittää taatusti ensi vuoteenkin!

Tuloksista kun katselette niin reilun 40 kilon ahven saalis pisteineen olisi riittänyt itsessään koko viikonlopun piikki tulokseksi mutta mitä sitä tämä porukka vetäisi vielä toisena päivänäkin voiton ahvenilla... HUH!

Ahvenen pyynti on itseasiassa varsin viihteellistä touhua ja täytyy kyllä tunnustaa haakimiehenä että tykkäsin!!!

Nooh tarinan opetus taisi kuitenkin mennä perse edellä puuhuun mitä kautta rantain oon kollegoita kuullostellut. Osa tunnustaa kuten allekirjoittanut että kyseessä on yksinkertaisesti Suomenniemen kovin poppoo vetouistelussa ja niiltä onkin odotettavissa jotain tajunnan räjäyttävää nyt ja jatkossakin. Silti valtaosa itkee että ei mittään järkeä kun ahvenella voittaa. Cupin säännöissä oli ahvenen alamitta valtakunnallisesti sama 25 sentin alaraja mutta ahvenen kerroin poikkeuksellisesti 5 tutumman 3 tai 4 vastaisesti mutta ei pienemmällä kertoimella olisi silti ollut mitään tekemistä lopputuloksissa. Jokainen siis tiesi että ahvenella voi pärjätä mutta silti itketään eikä edes yritetä.

Nyt Homma menee kuuleman mukaan niin että ahvenen alaraja nostetaan ja kerrointa pudotetaan reilusti alas. Eikä edes yritetä muokkaantua ja oppia jotain uutta. Niin ja eninten huvittaa koko touhussa se että kyseinen poppoo voitti koko cupin ylivoimaisesti ja rikkoivatpa he myös hauki-em kisojen ennätyksenkin mennen tullen ja varmaan arvaattekin/muistatte mikä itku oli tuolloin säippämiehiä kohtaan.

Taidampa heittää tässä yhteydessä "iroonisen ehdotuksen" että elkää muuttako mitään sääntöä vaan sulkeaa reilusti Kallen poppoo pois kisoista niin kehitys säilyy entisellään...;)

Nooh mielestäni kaikkein kauneita tarinassa oli se että poppoo on tunnettu "vain" säipistään mutta nyt ne vetivät perinteisesti lankuilla niin jäipähän sekin jossitelu nyt pois että säipät pitää lailla kieltää!

Asiahan ei muuten oikeesti miulle kuullu sitten pätkän vertaa mutta henkilökohtaisesti ketuttaa tämä purnaaminen. Hyvät ihmiset opetelkaa tekin onkimaan ja kokeilkaa rohkeesti uusia juttuja elkääkä kritisoiko sen tähden ettei omalla jutulla pärjää. Minäkään en pärjää enää sehän on jo todettu/nähty mutta Kallen innottamana suuntasin heti vesille ahven jahtiin...HI!

Arvatkaapa kumpi ahven on Sinttivinttureiden pyytämä?...HI!

Ahvenen pyynnin teemapäivä onnistui muuten siinä mielessä hyvin että pysyimme koko päivän plänissä eikä ollut missään vaiheessa tarvetta siirtyä siihen tuttuun ja turvalliseen. Usko asiaan antoi kuuden ihmisen kuvut täyteen maukasta kalaa eikä pottuja keittoon liijelti tarvittu kun ahvenien seasta löytyi sattuma kuhiakin...:D

Kiitos että jaksoit tämän mielipiteen lukea loppuun asti ja anteeksi niille jotka loukkaantuvat mielipiteestäni!

PS. SM-Nuasjärvestä löytyy hirveesti hyvää ahventa kerran tällaiset toppahousutkin niitä saa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti