lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kausi avattu...

No nyt on faktaa tietoa kevään myöhästymisestä. Kevät on niin myöhässä että soutuveneellekkin sai etsiä turvallista laskupaikkaa. Perinteinen kauden avaushan on suoritettu tenetinvirralla näillä main mutta nytpä aloitus oli huomattavasti tappisempi kun rantaviivat reilusti jäässä monen metrin matkalla. Nopeasti verrattuna viime vuoteen pudotimme Vuokatti fishingin Antin Big Maman sulasta luiskasta jo 19.4.2011 ja teoriassa pienemmän veneen olisi tuosta luiskasta pudottanut paria päivää aikaisemmin mutta nyt 14.4. ei edes soutuvenettä siitä kohdin vesille!

Nooh aikamme etsittyä löysimme "sillan korvasta" sulan rannan kohdan joten kauden avaus oli tosi asia!

Suunnitelmana oli aloittaa kausi jerkkaamalla mutta kuten arvata saattoi niin vastustelua tuli sielläkin. Keskelle väylää oli tietysti irronnut ylä vesiltä iso jäälautta jonka läpi ei päässyt ja sisukkaana kokeiltiin maitakin pitkin työntää venettä ylävirran suuntaan mutta laiskuus vei voiton kun katselimme työntömatkaa uudestaan ekan tauon jälkeen. Aherrettavaa olisi ollut joku sata metriä ja kauheinta se että emme tienneet kuin paljon mutkan takana olisi sulaa vettä?
Palasimme siis häntä koipien välissä takaisin pieneen ränniin kokeilemaan vetouistelua parilla vavalla kun parempaan ei ollut mahdollisuuksia. No kalaahan on siinäkin totta kai ja nykäsipä tuo Antilla kerran...

Perinteisesti munat pannuun ensimmäisellä kerralla! Muistoksi jäi hiestä märät alusvaatteet ja sateesta märät päällysvaatteet. Minäkin tahdon samanlaiset Ursuitit kuten Antilla!

Ensimmäinen ja viimeinen ankkuripaikka...

Silti meleko tyytyväisen näkönen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti