maanantai 17. lokakuuta 2011

Haukimiehet talkoissa...

Viikonlopusta jäi käteen pari uutta juttua ja paljon mietittävää...

Perjantain uistelin naapurin ukon kanssa vajaan neljä tuntisen sellaisella "visiopaikalla" että huvitti jo lähtiessäkin mutta itse paikalta paljastui pohjan muodoista sellainen monttu että ompa kuule helppo jäljittää siitä se "isomus" esiin. No se että asuuko siinä isoja haukia on toinen juttu mutta ravinnon puolesta se paikka ei jää kiinni koska siellä on lahnaa ja särkeä niin että kaikuluotain "sekoaa pohjan" kanssa kun nämä ravintokalat muodostaa niin tiiviitä parvia. Suurin ongelma onkin siis kuinka uistimen saa erotettua edukseen niin että kylläinen haakimamma ottais uistimeen?
Perjantaina toteutettu taktiikka ei ainakaan toiminut kun rehellistä ison kalan kontaktia ei saatu mutta pari vihaista lähtöä jättää kuitenkin sen verran jossittelun sijaa että tulen uhraamaan pari iltapistoa kyseiselle paikalle ja löytyypä hihasta pari mahdollista ässää sitä isoa varten...HI!

Lauantai päivä meni sormuskaupassa joten vesille en kerinnyt saati iljennyt mennä... Miksikö lue tästä!

Sunnuntain meni taasen vesillä ja sain kyytiin meidän kylän ehkä ahkerimman hauen uistelijan tälle kesää. Mika "Mertsi" Meriläisen on vielä toistaiseksi hauen perään vähintään yhtä hullu kuin allekirjoittanut niimpä päivämme taktiikasta ei tarvinnut hirveitä väitellä ja arvatenkin saimme aikaan todelliset haukitalkoot.
Harvoin sitä saa haukea yhtä paljon kuin eilen. Kepitimme nimittäin lähes sata haukea kyytiin eikä keskipainokaan ollut aivan sinttiä joten voitte vaan kuvitella millainen läjä olisi ollut haukea jos kyseessä olisi ollut kisat...HI!

Tällä taivutuksella saamme kasaan päivän "sadan kilon kassin" joten syystäkin kuvan arvoinen kala jos ei muutenkaan...;)

Loppuun pitää nyt kirjoittaa että HAUKI ON KALA syystä että huomenna lähdemme Sinttivintturit venekuntana pyytämään lohta pohjois-karjalan suuntaan ja vieläpä raksilla. Toistaiseksi homma ei ole kolahtanut minuun mutta eihän sitä koskaan tiedä vaikka nyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti