sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kauden viimeinen reissu

Käy kurkaa Sinttivintturit porukkamme blogista kauden viimeinen rutistus omalla veneellä...

perjantai 22. lokakuuta 2010

Lupaus viiden kilon hauesta part2

Varmaan edellisen koitoksen 5.10.2010 jo luitkin. Tuolloin lupasin Jukalle viiden kilon hauki takuun mutta eipä sitä silloin saatu. Niimpä edessä oli tämä revanssi koitos. Karkasimme siis töistä puolilta päivin jotta pääsisimme vielä peli aikaan vesille. Viime kerran reissusta Jukka oli muistanut kaiken oleellisen opetuksen ja niimpä laskimme nopeasti kymmenen uistinta pyyntiin. Päivän taktiikka sattui kerralla kohdilleen kun kalaa rupesi tulemaan siihen tahtiin veneeseen ettemme kerinnyt kaikkia edes saada kun ne irtosi omia aikojaan...

Ensimmäisen tunnin saldoksi karttui kolmetoista haukea mutta kaikki oli aika pieniä...
Fiksasimme hieman taktiikkaa ja muutaman minuutin kuluttua PAM. Jukka kepin varteen väsyttämään iso pyrstöistä haukea. Taktiikan vaihdoksen myötä lisäsimme siiman määrää huomattavasti joten kala oli nyt pirun kaukana.

 Jukka Akkanen "sorvin" ääressä...

Piinavaa väsytystä kesti reilut viisi minuuttia kunnes haavi heilahti laidan paremmalle puolen. Pikainen punnitus antoi kalalle sen mitä lähdettiin hakemaan...:)

Hauki painoi 5,220kg...

Hermokala oli nyt saatu ja pistimme sen elpymään sumppuun siksi aikaa kun se virkoaa. Samalla jatkoimme uistelua toisen mokoman toivossa. Taktiikka kun oli kohdallaan niin keppi taipui taas raskaasti. Hyvän kokoinen haaki pyörähti kaukana pinnassa ja katsoimme että voisipa olla jopa isompi kuin edellinen. Jukka väsytteli kalaa rauhallisin elkein ja pianpa sain heilautella haavia isolle hauelle...

Tupla pönötystä...

Hauki oli ihan hitusen pienempi mutta komea silti. Otimme oikeen tuplapönötykset todisteeksi työkavereille jotka aina epäilee kalojen kokoa. Päivä ei loppunut vielä tähän kalaan vaan jatkoimme uistelua vielä pari tuntisen jos sattuisi tulemaan vielä se kolmas...

Ahti varmaan aatteli loppu päivästä ettei makeata poijille mahan täydeltä vaan pieniä senkin edestä. Päivän saldoksi kertyi 40 haukea joka on tälle nimeltä mainitsemattomalle järvelle ihan normipäivä.

Järven nimeä en aio paljastaa kun se alkaa olla pitäjässämme viimeisimpiä haukiparatiiseja...;)

lauantai 16. lokakuuta 2010

Toverit Kostamuksesta

Tämä venäläisporukka on tuttu viime kesältä. Silloin saimme sen kesän suurimman hauen tuplatärpistä. Samanaikaisesti rämähti 5,04kg ja 10,84kg hauet. Tuo paikka oli aika poikkeuksellinen tai pitäiskö sanoa että varmaan joku kulkureitti kudulta palaaville suurhauille kun sain kaikkiaan kymmenkunta +5 kiloa haukea...

Nyt suuntasimme kalaan eräälle toiselle järvelle. Tovereista kun on kyse niin mikään ei mene suunnitelman mukaan...;) Edellisenä iltana sovimme aikataulun, kohtaamispaikan ja varustuksen kylmän päivän varalle mutta poijat eksyi sen ainuan kyltin kohdalla ja ajoivat harhaan eli reilun kolmenkymmenen kilometrin päähän ennen kuin hoksasivat soittaa...HI!

Lähtömme viivästyi pari tuntisen mutta kaikki oli kuitenkin "normal" tovereiden mielestä. Järvelle päästyämme jouduimme pukemaan vieläkin enemmän vaatetta kun tuuli tuiversi ja ilma oli pari astetta pakkasen puolella. Uistelun avauksesta meni vain vartti kun ensimmäinen karkea hauki taivutteli keppiä. Kohta tuli toinen, kolmas jne. Aikaa kului reilut puolitoista tuntia kun ensimmäinen 1,5 litran vodkapullo loppui kaatoryyppyjen tähden...HI!

Ja taas...

Valitettavasti kylmä syys sää rupesi pikku hiljaa viemään voiton tästä karnevaalista. Neljän tunnin uistelun jälkeen suuntasimme takaisin sataman suojaan.

Ilja ja poikasa neljän suurimman kanssa...

Siellä suoritimme poseerauskuvat ja mittailut kun vesillä oli niin kylmä ja tuuli ettei siitä hommasta meinannut tulla mitään. Reissun päätteeksi kysyin vielä kerran iroonisella sävyllä että riittääkö varmasti kalat?
Kuulemma pakastaavat kuului vastaus...HI!

Näämme taas ensi kesänä...:)

tiistai 5. lokakuuta 2010

Lupaus viiden kilon hauesta

Ei se aina mene niin kuin luulee. Tänään kyydissäni oli työkaverini Jukka. Kova kalamies jonka kanssa on tullut käytyä joskus nuoruuteni vuosina pitkin saloja heittokalastusta harjoittaen. Ollaampa sitä joskus vedetty uistintakin pikku järvillä Tipaksella. Viime kerrasta Jukan kanssa kalassa on varmasti kuusi vuotta aikaa joten suoritus paineethan siitä tuli varsinkin kun töissä "nauretaan" miun intohimoiselle harrastukselle saati kalamäärille...;)

Kuin kävi?

No huonostihan siinä  kävi kuten odottaa saattoi syysillan reissulta. Kalaan ehdimme siinä neljän hujakoilla ja saimme heti neljä pientä haukea malliksi ja seuraavan kahden tunnin aikaa kaksi lisää. Mitään ison kalan kontaktia ei saatu vaikka mitä kokeiltiin...

Viiden kilon kalatakuu jäi siis toteuttamatta tällä kertaa. Onneksi Jukka on kokenut kalamies niin ei tarvinnut selitellä sen enempää vaan päinvastoin sovimme uudet treffit parin viikon päähän...

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Lopussa kiitos seisoo

Vaikean syyskuun jälkeen ei ollut kuin suunta ylös päin. Niimpä suuntasin aamulla pajeron nokan kohti Kuhmon erämaisiajärviä suurhauki mielessä. Iltasella pakkasin matkalle ne halon kokoiset kalikat joita jotkut syntymäpäivä lahjoiksi väittävät...;)

Vahva visio vai puhdas sattuma kun heti päivän ensimmäinen hauki painoi 8,570kg.

Päivän ensimmäinen...

Voitte vaan arvailla kuin suu messingillä ajelin venettä seuraavan hiljaisen tunnin kunnes laukaisin laukesi. Kala oli pieni 1,5 kilon luokkaa mutta otti suureen vaappuun joten odotus arvoisesti kyse on lähes aina isosta kalasta. No seuraava tärppipä oli 5,5kg hauki ja heti perään 7,12kg yksilö HUPPAHEI!

Homma alkoi tuntumaan jo yliluonnolliselta vaikka viides hauki oli ilonen kilonen mutta kuudes hauki rikkoi taas viiden kilon rajapyykin!!!

Kalat on nostettu sumpusta ihan hetkeksi todisteeksi kun kukaan ei usko kuiteskaan...;)

Jokaisella tarinalla on loppu kuten tälläkin reissulla. En tiedä mitä tapahtui mutta isot kalat hävisi kuin tuhkat tuuleen puolenpäivän jälkeen. Jotain olisi pitänyt osata tehdä mutta mitä? Eikä tuollaisten kalojen jälkeen tuo luovuus saati yrittäminenkään ole kovin kaksista...

Summa summarum Hjyvä päivä!