tiistai 1. kesäkuuta 2010

HONDA CUP 2010 Nuasjärvi povailu

         6.6.2010                  
Nuasjärvi (Petäisenniska) klo 10.00-18.00
Järjestäjä: Somervaaran Eränkävijät ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Cup-kalat. (10-vapaa)


Iso on allas Honda cupin toisessa osakilpaillussa. Nuasjärvi yltää aina Kajaanista Katinkultaan asti eli järvenä jo niin iso että jossain päin järveä voi kala syödä hyvin ja toisella laidalla vedät melkein munat pannuun kuten aiempien vuosien tuloksistakin näkyy. Vai onkohan syy sittenkin taidoista? Mene ja tiedä mutta omat vapaan ajan uistelut Nuasjärvellä kertoo järven vaihtelevaisuuden vaikeudesta. Pelipaikat kannattaa valita ympäri järveä todella tarkasti tästä syystä. Ok siirtymiähän tulee treeneissä ja ehkäpä kisoissakin mutta jos mielii pärjätä niin melkeimpä pakko.

Aiempien vuosien voitot:

2004 Juuan lahden suulta 28 kiloa haukea tolarockin poppoolle.
2005 Huuskonniemi-Kärjenniemi akselilta 32 kiloa haukea parralle.
2006 Kärjenniemi-Muuraussaari akselilta 51 kiloa Nauticon miehille.
2007 Petäjäniemi-Täiniemi akselilta Tolarockin porukalle käsittämätön 87 kilon tulos kertoimineen.
2008 Jormasjoki suusta Rissasen Villen venekunnalle karvan vajaat 70 kiloa kertoimineen.
2009 Kärjenniemeltä haukia ja kisan ainua taimen Jo-Lulle. 34375 pistettä... 
2010 Iso haukisäkki bonus kuhilla uudella "yllätys" venekunnalla???

Tulosveikkaus:

Kahtena vuonna tämän järven herruus on viety todella isoilla kuha kasseilla. Järvessä on myös todella mittava haukikanta niin kappalemäärällisesti kuin kokonsa puolesta. Isoja haukia löytyy niin paljon että monilla paukkuu ennätykset taas kerran. Viime vuosina on treenaajat/kisailijat saanut useita 8-9 kilon haukia ja suurimmat on rikkonut maagisen kaksinumeroisenkin luvun. Aiempina vuosina on hauki ollut aika pahasti levällään Nuasen selillä joten huippu haukikasseja ei olla vielä nähty. Kuin käy tänä vuonna kun kesä on tilastollisesti melkein kuukautta edellä. Haukikin alkaa hakeutua määrätyille alueille...;)


Mistä voittokassi?

Katinkulta-Petäjäniemi, Kärjenniemi-Muuraussaari, Jormasjokisuu, Rimpilänsalmi, Selkäsaarien haudat siinä Nuasen kovimmat paikat Sotkamon puolella. Kajaanin puolelta kovimmat paikat on Hämeenkiven ympäristö, Kuluntalahti ja Lauttolahti.


Kuka voittaa???

No L&A teamille kovimmat paineet tietysti kun poijilla on ollut aikaa treenata ja alla cupin maksimi pisteet...;)
Savon poijat on tilastollisesti parhaiden menestynyt venekunta joten pitäkää sitä erityisessä tarkkailussa mutta pitäkää hermot kurissa kun tässä veneessä haavi heiluu varmasti tuskastuttavan usein. Muita haavin heiluttajia on löytyy Kajjjaanin poijista pitkä pino. Pieninä "yllätysniminä" korokkeella mainitsisin Väänäs Jussin joka pokkasi jo Sotkamossa ilman treeniä kolmos sijan. Tuskimpa tämä ehkä Suomen kovin uistelija mitään mahalaskua tekee???
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti