lauantai 5. heinäkuuta 2008

HONDA CUP Ala-Vuokki povailu

5.7.2008 Ala-Vuokki, klo 10.00-18.00
Järjestäjä: Saapaskosken Erä ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Cup-kalat. (6-vapaa)

Vuokissa tänä vuonna täysin uudet kujeet kalastuksellisesti että satamana miljöönä. Pitää heti alkuun kehua Vuokin satama meininkiä joka on ollut parasta antia Cupissa vuosien saatossa.
Miettikääpä nyt itse kukin miten keskellä "mehtää" pistävät talkoilla järjestäjät teltan pystyyn ja agrikaatti pärisee jotta kansaa sähköä ja makkaraa... Kunnon maalaishenkeä josta saisivat muut Cupin järjestäjät käydä ottamassa mallia. Vuokin kisa kiinnostaa katsojia kuten kanssa kilpailijoitakin joita kelien salliessa on raahautunut jopa 40 venekuntaa taistelemaan kunniasta ja maineesta. Vene määrät on kyllä minun mielestä tosi paljon verrattuna nyt vaikkapa taajama alueen kisoihin joissa osanottajia hikisesti 25-30 venettä. Tosin tänä vuonna Sotkamon kävijä määrä yllätti. Pistääkö Vuokki vielä paremmaksi tänä vuonna?

Vuokilla on kyllä ikäväkin puoli...
Mene ja tiedä kenen syy loppujen lopuksi on mutta aina kuulostaa olevan uistelija ja mökkiläinen tukka nuottasilla toisin kuin muissa kisoissa. Asiaan vaikuttaa varmasti Vuokin kapea kisa-alue jolloin uistelija joutuu menemään vaikkapa väistö tilanteessa kohtalaisen "läheltä laituria" jolloin tunteet nousee mökkiläisellä... Onhan se vika uistelijassakin mutta huonosti merkatut pyydykset kapealla alueella herättää syystäkin tunteet rauhallisemmallakin uistelijallakin...

Uistelu järvenä paikka on aika persoonallinen turvelauttoineen ja hassuineen rantoineen. Järvihän on itse asiassa ihmisen tekemä. Kauan kauan sitten veden pintaa nostettiin viitisen metriä padolla ja se paikoin se näkyy vieläkin aika luonnottoman näköisenä.
Kalavetenä järvi on hyvä edelleen vaikka ennen muunnoin järvi oli suorastaan kuuluisa isoista hauistaan mutta nykyään on tainnut kuha viedä reviirin isoilta hauilta Vuokissakin. Tänä päivänä taitaa kalastus paine olla täysin kuhassa hauen sijaan. Karkeita kuhia löytyy ja on niitä kisoissakin nähty mm. viime vuoden suurin kala palkinto Honda lähti kuhalla perhe Heleniuksen pyytämänä Hyrynsalmelle. Painoa oli kuhan körmylle karttunut hieman vajaat 4,5 kiloa. Lisäksi kisasta löytyi reilun kolmen kilon köllejä useilta venekunnilta.

Järvi missä kala on isoa niin osaa olla myös todella vaikea. Uskollampa väittää että Vuokkijärvestä on varmasti vaikein saada hyvä tulos koko cupin kisoista. Vuosien tuloksiakin kun katsoo niin nihkeää on ollut eikä taaskaan tuo kuuden kepin rajoituskaan tee asiaa yhtään helpommaksi.

Aiempien vuosien voitot:

2004 Rimpiselältä Hyrynsalmen kuppimestarille 23 kilon voittotulos.
2005 ??? (Paikasta ei tietoa) Lapinlammelle 18,7 kiloa haukea (suurin 7,5kg)
2006 Kisakeskuksesta katsottuna Mustanniemen takaa kuhaa kertoimineen 24 kiloa Piiraiselle.
2007 Kärpäsenniemen nurkilta Team Nauticolle poikkeuksellisen kovalla kuha kassilla. Saldoksi 44300 pist.
2008 ???

Tulosveikkaus:

Kuhakassilla on voitot tähän asti mennyt... Jos kymmenen mittakuhaa saisi ja siinä pari karkeampaa niin 30 kiloa rikki jolla ollaan voitossa vahvasti kiinni! Saman painoista puhdasta hauki säkkiä kuudella kepillä on jo vaikea saada ellei isompi hauki löydy. Vähän on semmoinen tunne että pieni kisa-alue rokottaa saalis määriä rajusti alaspäin.

Mistä voitto kassi?

Kisa-alue meni uusiksi joten paikatkin menee uusiksi. Sillan vanhalla puolella on tuttu ja turvallinen Rimpiselkä. Sillan uudella puolen hepreaa... Nyt taitaa joutua treenaamaan jokainen itse kukin kun tietoa ei varsinaisesti ole.

Kuka voittaa?

Perhe Helenius tietenkin...;) Hyrynsalmelaiset uistelijat näkyy olevan tappavan tasaisia vetäjiä. Meni hyvin tai huonosti niin linja pitää. Todisteena voisi heittää Hyrynsalmelaisen kuppimestarin vuodelta 2004 tasaisen varma suoritus.
Perhe Helenius on pokannut jo kolme kakkos sijaa kolmesta ensimmäisestä kisasta mikä on todella kova suoritus. Kaiken tämän lisäksi poijat oli viime vuonna Vuokissa kakkosena. Yllätys?

Poikien pahin vastustaja taitaa olla se "minä" itse. Se pirulainen kun hiipii olkapäälle kuiskailemaan varmaa tietoa...
Hyvin pian saattaa hiipiä toiselle olkapäälle se kuuluisa hyvän olon tunne...
Varokaa vain paine kasvaa huomaamatta sen tiedän!

Pitää muistaa sekin että Cupin yhteispisteisiin lasketaan viisi kisaa kuudesta.
Peli on vielä hyvin auki jos...;) Ei painetta perhe Helenius HI!

Ketähän muita tässä piinais...?

Viime vuonna tuli Herra Niskalaukaus treenamatta isä Askon kanssa ja pokkasivat voiton Sotkamoon. Toissa vuonna olivat hienosti kolmas. Entäs nyt Tatun kanssa? Sotkamosta jyrisee taas veikkaisin...
Team Nautico vai miksiköhän poijat ristisi? Hyviä nimi ehdotuksia otetaan vastaan sähköpostiin Sinttivintturi@gmail.com.

Väisäset Kajjjaanista taitavat suuren kuhan pyynnin joita Vuokista löytyy...

Hyrynsalmelta toinen kova Vuokin suorittaja hauki päivänä uudella marinillaan...

Tolarockin porukalle Vuokki on ollut yksi painajainen... Joko nyt onnistuu?

Mitä tekee Cupin uusi kiertäjä Seppä Busterillaan?

Näitä nimiä veikkaan voittaja ehdokkaiksi hyvällä syönnillä mutta jos syönti on heikkoa niin yllätys nimi nähdään pokkaamassa Honda.

PS. Nikula povaa että suurin kala pitää olla kymppikerholainen...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti