sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Revanssi "mestarin" kanssa...

Otsikko voisi olla myös mukava päivä Pielisellä part2.

Reipas viikko sitten kirjoittelin edellisestä kohtaamisesta Tatun kanssa. Tuolloin oli aivan hemmetin mukava uistelupäivä hyvän kollegan kanssa pitkästä aikaa ja tietty pikkusen kilpailimme keskenämme "verenmaku suussa" kumpi se paremmin saa kalaa...:D

Karvaan tappion jälkeen herrasmiehenä Tatu mahdollisti revanssin mahdollisuuden ja eilen olikin sen hetki. Edellisellä reissulla tehtyjen havaintojen tiimoilta pakkailin huolella matkaan nyt sellaisia kamppeita mitkä pitäisi tuolla toimia. Viime kertaisen yli rohkeiden isojen kalikoiden sijaan matkaan lähti hitusen maltillisimpia ja värimailmaan rohkeita irtiottoja luonnonsävyistä tyyliin rajuja kontrastisia katkovärejä. Toisin sanoen otin pienoisen riskilinjan mutta jostain kumman syystä se tuntui oikealta vaihtoehdolta.
Toki oisinhan mie voinnut ottaa matkaan koko kalustoni ja siitä improvisoinnut valon mukaan settiä vetteen. Reiluin peli syntyy kuitenkin samoilla pelisäännöillä. Tässä tapauksessa kaksi laukullista per ukko...

 Aamulla varhain maapallon kokoinen Pielinen rupeaa avautumaan tämän näköisenä Aronsalmesta käsin...

Allekirjoittaneen ja koko päivän ensimmäinen oli heti pönötyksen arvoinen +kutosen haaki. Rima heti niin korkialle että luulin kuulevani kaverin selkärangan naksahtelevan...;)

Jos viimeksi oli haaki otillaan niin aika pian aamusta valkeni elämän realiteetit että nyt on haaki tiukassa. Hauki silloin tällöin sieltä täältä pisti hetkeksi miettimään mutta toisaalta isohan meillä oli kiikarissa ja sen myötä linjatkin pois sieltä massakala apajilta. Haasteelliseksi homman teki kuitenkin Pielisen kuhat kun niitä tuntuu oikeesti olevan joka paikassa. Paikoin noita piikkisiä kuhiluksia olisi tullut varmaan melko rumasti jos olisi viitsinyt siihen keskittyä mutta ei kiitos enää. Koko kesänhän noiden kanssa on joutunut tappelemaan..

 On se vaan hurja nähdä sisävesillä ihan oikeita laivoja. Vielä hurjempi tai oikeestaan pelottava näky on nähdä ne valtameriltä uitetut troolit Pielisellä. Ei niin kaukana horisontissa ettei niitä tunnistaisi kokonsa puolesta! Kuvitelkaapa asiaa niin että jossain päin mailmaa troolaaminen on kielletty lailla valtamerien rannikoilla syystä että ne tyhjentää paikat mutta meillä Suomessa sallitaan moiset alukset sisävesillä???

Seililuoto eli kypöluoto viralliselta nimeltää mutta Tatun sanoja lainatekseni parempi nimi moninimiselle saarelle olisi Hitchcockin saari. Variksia oli tuolla saarella aika penteleesti...

Veni, vidi,vici...
Tästä kalasta "mestari" ei enään toipunut. Selkäranka mieheltä poikki kuten oisi miultakin mennyt jos.. Kaksinumeroisen ylittäminen kahdesti samana päivänä onkin jo tilastojen valossa aika poikkeuksellista. Naureskelimmekin että voi hyvänen miten jäätävä Pielinen onkaan haakimestana kun toisella reissulla jo kymppi rikki ja edellisellä reissulla "mummo luokan" karkuutus ja mikähän juna se allekirjoittaneelta päätti mennä pieksämäen suuntaa tälläkin reissulla... Iso oli sekin!!

Hieno päivä Pielisellä hienossa seurassa jäi taatusti mieleen loppuelämäksi. 4-0 voitto oli suurin mahdollinen tulos mitä tässä revanssissa pystyi samaan. Suurin hauki, suurin kuha, suurin ahven ja kappalemäärätkin allekirjoittaneen niin en tiedä oliko "mestarilla" nyt ihan kaikki pelissä vai arveliko hän antaa reilusti tasoitusta etten kokonaan möksähtäsi?
Hmm... Herääkin vahva epäillys että koijataanko tässä sittenkin apinaa???

Vitsi vitsinä ja iso kiitos Tatulle! Kaikkihan me tiedämme että vetouistelu on joukkuelaji vaikka leikkimielisesti kilpailemmekin veneen sisäisesti. Yhteisillä päätöksillä me nytkin katselimme mestoja ja sen myötä ajolinjoja hiotulle taktiikalle soveltuvaksi. Toisin sanoen kaksi pöljää poikaa kun lyö päänsä yhteen niin tuurin kerroinkin kasvaa potenssiin "x"...:D

Aivan mahtavasta Pielisestä sen verran että allekirjoittanut möi sydänmensä lopullisesti tälle järvelle. Sitten kun mie oon iso, rikas ja lihava niin tulen ostamaan kesämökin tämän järven rannalta jotta saisin eläkepäivät viettää parhailla mahdollisilla mestoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti