sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Visiitti Pohjois-Karjalaan...

Juu eilessä päivin vieraillin Rissas Villen kyydissä Jokikone Cupin kolmannessa osakilpailussa Juukassa. Viime vuoden hurjia tuloksia oli yksinkertaisesti pakko mennä katselemaan onko se sellaista räiskettä mitä numerot antaa ymmärtää. Tuolloin voitto heltisi reilulla 50 kilon kuhapussilla ja 40 kilolla pääsi ehken kympin huitteille!!!

Tämän vuotiseen kisaan vaikutti tietty alamitan nosto aika radikaalisesti kun mittaa korottivat tavanomaiseen 45 senttiin sieltä 41 sentin hoitokalastus mitasta. Pientä kuhaa on nimittäin Pielisessä aika sairaan paljon ja saas nähdä mitä moinen tekee aikojen saatossa järvelle?

Pielisen vesistöön jos jonnekkin kuuluisi mahdollisimman pian vetouistelun SM-kisat monestakin syystä. Vesistö on ensinnäkin mitä kaunein, iso, kalaisa, monipuolinen kalojen suhteen mutta järjestävä taho ja satama siihen hakee ehkä paikkaansa?
Tässä Juukan uistelussa kisakeskuksena toimi Piitterin lomakylän ranta ja alueena karkeasti katsottuna vesistön keskialue paalasmaan ympäristöstä. Hemmetin iso alue tuokin jossa soppii kyllä plaanaamaan jos tarvetta.

Niin mitäs kisassa tapahtui? Tätä tilitystä odotatte kuitenkin? No tuota.. Välillä nykäsi välillä ei...HI! 

Tausta tiedot oli kyllä kohdillaan kiitos Heimopäällikön ja Käyhkön Jarkon mutta raakana eli suoraan kisaan ilman treenejä kun tullaan niin aika haasteellisia on noi Pielisen tunnetut jyrkkääkin jyrkemmät penkat pohjoispäässä. Taktiikkana kun oli pyytää syvemmästä painoilla niin soppapa alkoikin hyvin nopeasti kuohua ylite. Plotterin mukaan vettä piti olla reippaan 10 metriä mutta konetta piti nostaa oikeen reippaastikkin ettei vain kiviin osu...:D

Niin ja toinen ja ehkä kaikkein paras syy oli se vedimmä kisan miun nimellä jotta jos nykäsisi saisin mukamas OPM-passiin edes yhden leiman neljästä kun oman cupin kautta SM-paikka näytästää aika tekemättömälle paikalle. Toki kaikki on edelleen mahdollista mutta nyt taitaa olla sellainen epäonnen karma päällä että usko hiipuu ja veri vetää niille vapauttaville ison hauen linjoille isolla kalikalla...;)


Nooh joka tapauksessa hieno ja terapeuttinen kokemus, kokemus kymmenen tunnin kestotestistä (kisa-aika 10.00-20.00) hallita hermojaan hallittavasti kun itellä ei nykäse ja kaverit pesee koko ajan käsiään viereisissä veneissä merkiksi saadun kalan. Mie kun pidin Savolaisia kieroina mutta nämä Pohjois-Karjalan poijat osaa kyllä kyykyttää ihan pienoisin elein...;)

Kisakeskukseen oli rakenneltu pari telttaa toinen kahviolle ja toinen kisaorganisaatiolle kuulutuksineen...

Tuolla Suomen mestareiden 2013 takana onkin meidän venho...

Aeka juhlavan kokoista ja jopa itse tehtyä kalustoa kiertää Jokikone Cuppia. 


Jo legendaksi muodostuneet Oinonen&Käyhkö. Uskoltaisimpa väittää että nämä poijat kirkastaa SM hopean aika pian...;)

Kisastartti oli aika räväkkä kun heti satama-altaasta lämä tiskiin...

Herrasmiehinä meidän startti pikkusen ulompaa...

Kehveli sentään että oli mukava leikkiä Villen veneen tutkakuvalla. Pystyimme katselemaan muiden vetolinjoja omalta näytöltä ja ihmekkös tuo että isoilla poijilla onkin "mikrokuvut" katolla...:D

Pirate trolling elementissään...

Varjo.. Varjo vain entisistä onnistumisista...

Tulokset jossain vaiheessa luettavissa täältä kunhan ilmestyvät. Tiettävästi olimma sijalla 26 ja kärkeen jäi kaulaa reippaat kolmenkertaiset lukemat. Jälkiviisaana voikin todeta että kisa olisi todellakin pitänyt vetää Villen nimissä niin oltaisi oltu kotona vasta puolen yön jälkeen...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti