sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Ennätystä pukkaa...

5 x femma plussat!!!

Tätä ennätystä oon yrittänyt rikkoa jo seitsemän kertaa mutta kohtalo on puuttunut kuvioihin monella tapaa kuten se "viides hauki" on painanut 4,96kg, 4,95kg, 4,89kg...
Ja kerran onnistuin karkuuttamaan sen päivän viidennen hauen juuri haavitsemis hetkellä ja silloin oli kyseessä plus kympin kala! Niin ja pari kertaa on käynyt niinkin nolosti että kesken huippu syönnin on joutunut laittamaan pillit pussiin...

Kyseinen ennätys on jossain määrin onnistunut kiertämään aika hyvin minut ja itse asiassa se on samalla aika noloa kun kaikki muut kollegat on saanut "vitosen kaloja" vaikka kuin paljon samalle päivälle mutta punnitkaapa kalat niin veikkaampa että tiukassa on tai sitten mie oon vaan niin huono ja onnistunut tuurilla saamaan +300 kappaletta yli femmaa...;)

Niin kuin tähän ennätykseen päästiin...?
Lauantai aamulla varhain lähdimme Mika "Mertsi" Meriläisen kanssa ajelemaan Kuhmon kalaisille vesille iso hauki mielessä. Vettä satoi matkalla lähes kaatamalla mutta perille saavuttuamme sade loppui kuin seinään ja mikäs sen paremmin laukaisee ison kalan syönnin kuin kelin muuttuminen?

Päivän taktiikka vatvoessamme ajelimme veneellä vielä tovin satamasta kalapaikoille ja loppu matkasta taisimmepa käydä kirjaimellisesti kahdesti kivilläkin. Tappisen alun jälkeen alkoikin oikeat karnevaalit kun saimme ekalle tunnille toista kymmentä haukea ja samalla räpsähti se päivän ensimmäinen femma kyytiin. Hetkeä ennen ensimmäistä femmaa meillä kävi viuhkassa hyvänoloinen tärppi mutta se irtosi ennen kuin saimme vavan käteen. Huvittaa kun toisella lenkillä ajelimme gps:n mukaan samaa viivaa ja juuri kun sanoin että aikalailla tässä kohdin oli se edellinen tärppi niin silloin viuhkasta lähti... Kuus puokki kyytiin eli mitä todennäköisemmin saimme sen hyvän tärpin nyt kyytiin asti.

Nooh tämän kalan jälkeen annoin periksi syvemmän linjan taktiikalle ja nostin sen pintapyyntiin kuten Mertsillä koska sillä opilla saimme isot kalat. Tämä tyyli on muuten kaikkein hauskinta ison kalan pyyntiä kun vetää isoa kalikkaa lyhyellä piuhalla niin voitte olla varma että kun isompi haaki iskee niin RÄMÄHTÄÄ JA KUNNOLLA...HI!

Jatkoimme uistelua samoilla kulmilla kun paikalla tuntui olevan haukea ihan hyvin ja pari kontaktia isoihin antaa kummasti uskoa paikkaan. Sinnikkäällä härnäämisellä saimme vielä kolmannenkin isommuksen ja tällä kertaa rämähti miun puolen viuhkaan joten päivän taktiikka oli 100% selvä.

Loppupäivä olikin varsin jännää touhua kun jokainen tärppi tuntui aina isolta johtuen lyhyestä siimasta ja ne kaksi viimeistä isommusta lähti tietenkin aivan veneen vierestä niin olihan kuulkaa hektistä touhua...

 Hauet alkoi olla jo aika tuhdissa kunnossa...

Oikeen mustan puhuva "oikea" pilkkukylki...

Jostain syystä tykkään tästä kuvasta...HI!

Työn täytteisen päivän lopullista saldoa en arvatenkin viitsi kertoa mutta kerrottakoon kuiteskin että kisakassina olisi oltu varmaan aika korkialla...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti