sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kauden 2010 yhteenveto part 2

Ennen kuin alat lukemaan tätä niin lueppa ensin kauden yhteenveto part1 koska tämä juttu on jatkumo siihen...
Kesäkuun nimi voisi olla luhistumisen kuukausi. Tämä ajan jakso oli miulle suuri pettymys verrattuna aiempien vuosien tilastoihin. Joskus tämä homma vaan menee näin. Kuukautta vaivasi pienoinen budjetti vaje talven pakko loma kuukausilta eikä tuo kiihkeä Toukokuu tehnyt siihen yhtään helpotusta. Kesäkuun aikana pääsin kalaan kuiteskin 14 kertaa ja tunteja tuli mittariin 94,75h.

Puolalainen rakennus mestari kyyditettävänä...

Sanomattakin selvää on se että suuntasin reissuni tähän lähivesille enkä niille mahtaville apajille joista olisi voinnut saada niitä isoja paljon tai ei. Kalastuksesta kun on loppujen lopuksi kyse niin kaikki on silti mahdollista kuten vieläkin huonommat tilastot vaikka kävin muualla. Tosin tätä juttua epäillen todella paljon ja toivottavasti siekin epäilet...:)

Katsotaan ensin nämä karkean kalan tilastot kesäkuulta. Taulukoista voit verrata tätä vuottaa aina kolmeen viimeisimpään vuoteen. Pitemmällekkin ajan jaksolle löytyy materiaalia mutta miun mielestä viimeiset kolme vuotta näyttää "nykyaikaisesti" kasvun tai notkahduksen.

Aika selkeä notkahdus karkeiden haukien osalta...

Sama taulukko tuntia kohden eli teoriassa +3kg haukia tulee kisa päivän aikana 0,56kpl. Eli käytännössä tarvitsen kaksi työpäivää yhtä kalaa kohden...

Kuten jo huomasit taulukoista niin karkean hauen tilastot suorastaan luhistui. Sitten kun mennään vieläkin isompien haukien tilastoihin kuten +5 kilon yksilöihin niin niistä ei voi oikeen edes tehdä taulukkoa kun kappaleita on kolme ja nekin rimaa hipoen femmoja. Jos positiivista haetaan niin karkuutin mie muutaman hyvän kalan joten ei ne nyt näin surkeat tilastot kuiteskaan ollut.

Kesäkuun kala määriäkö katselemme niin siellähän on luonnollisesti kasvua tunnille. Sami kun pääsee koti vesille niin sinttiä kuulkaa tulee...HI! Kappalemäärällisesti tuli laskua kun käynti määrät laski mutta kun tarkastelemme tilastoja tunteja kohden niin saamme realistisen näkymän...


Suuret kalat kun katoaa niin pienten määrä kasvaa...

Tästä kuukaudesta en saa oikeen mitään positiivista irti päin vastoin jokainen asia on mennyt enemmän tai vähemmän pieleen/viereen. Kuukauden rytmiin kuului kaksi uistelukeikkaa joilla oli luonnollisesti kala takuu...;) Lisäksi kuukautta sotki kaksi kisaa joista toinen oli kotoinen Nuasjärven kisa. Treenien aikaan sattui poikkeuksellisen kovat kelit. Tuuli tuiversi niin että päässä ei pysynyt kuin pipo. Miehetkin vaihtui lennosta kun tulivat meri sairaaksi...HI!

Jossain se kelkkakin on...

Harmi kun tuota keliä ei osaa kameralle ikuistaa niin näkisitte mitä Nuasjärven keli voi olla. Sen verran saimme treeneissä kalaa että osasimme valita jonkun  moisen kisataktiikan. Nyt jälkikäteen sanottuna tämäkin sattui hieman pieleen vaikka voitto jäikin kuhan päähän. Hitto kun ei tuolloin pelannut järki ja ei ollut yksinkertaisesti munaa tehdä kaksi osaista kisa taktiikkaa. Meidän olisi pitänyt aloittaa haukitaktiikalla ja vasta sitten siirtyä kuhan pyyntiin. Nyt vedimme pelkästään kuhaa ja tiukassa oli sekin kala kun "uhrasimme" 20 vaappua vetäen aivan pohjaa ryömittäin tuota "arvostettua" kalaa. Uskoltaisin väittää että jos olisimme vetäneet haukea alkuun kaksi tuntia niin olisimme voittaneet tuon kisan aivan ylivoimaisesti mutta kuten kerroin niin ei riittänyt munat vetää kaksi osaista taktiikkaa...:(

Toisessa kisassa olin miehistön roolissa Team Panicin mukana Taivalkosken Koston uistelussa. Tuo keikka oli lähinnä oppimatka kyseiselle järvelle jotta tulevaisuudessa tiedän edes jotain sieltä. Tulostaso oli tällä kertaa ennätysmäisen kova joten meidän perus rykäisy jäi hieman vajaaksi mutta odottakaahan ensi vuotta...;)

Toivottavasti ensi vuonna tämä paketti vaeltaa sinne missä on sitä isoa kalaa tilastollisesti helpompi saada...

Juu ensi vuoden kesäkuun osalta teidän ei tarvitse lukea tälläistä surkuttelua vaan nyt otan opiksi tämän ja ensi vuonna tulee taatusti kasvua joka saralla. HUOM. Jos vaan budjetti kestää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti