sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Vasta viimeinen askelmerkki sattui...

...Kohdilleen. Ihmeellinen on ollut tämä kevät allekirjoittaneelle ja varmasti monelle muullekkin ja on varmasti kalatkin ollut ihan ihmeissään aikaisesta hellejaksosta? Viime talvena laadin sellaisen toiminta suunnitelman isolle hauelle omasta excel pohjaisesta kalapäiväkirjasta. Tarkoitus oli saada se iso mamma (kaksi numeroinen) säipällä ennen kutua tai heti sen jälkeen matalasta mutta mitä sitä. Kevät helteiden alkaessa homma karkasi Esim. Oulujärvellä käsistä tyystin kun paras h-hetki kestää yleensä puoli toista viikkoa mutta nyt se meni ohi työviikon aikana. Arvatkaa vaan mitä mietin/pelkäsin pimeässä tunnelissa koko viikon kun edellisenä sunnuntaina alkoi pasahdella hyviä haukia ja seuraavaksi viikoksi lupasi vielä helteet... Nooh pimeän ja kostean tunneli työviikon jälkeen suuntasin hirveellä kiireellä Oulujärvelle toteamaan painajaisen toteutuneen... Kalat oli kadonneet kutumestoilta ja pukkasippa tuo vielä kuumeen samalle päivälle joten muut kohteet pidennetyltä viikonlopulta jäi kokeillematta...PRKL!

Nooh... Kunnian himoinen tavoite säipillä kymppi voidaankin nyt unhoittaa mut pari kiloa vajaa oli kuiteskin sen arvoinen että ensi vuonna uudestaan jos ei syksyllä iso hauki taas rantaudu?

Tänä viikonloppuna alkoikin sitten "lankku season" samaisen toiminta suunnitelman mukaisesti. Torstaina hyökkäsin Ontojärvelle kokeillemaan askelmerkkejä ja tunnissa huomasin olevani pahasti myöhässä sekä kivan vaikeus asteen uistelulle antoi hellekelit.

Perjantaina suuntasin Lentualle vähän niinkuin samalla testaamaan millaiset kassit olisi tulossa tulevassa Hondacupin kisassa? Viisi tuntisen harjoittelun jälkeen homma loksahti siihen malliin kohdilleen että voitto vaatisi kahdeksan kilon tuntivauhtia kisassa. Jännityksellä jäänkin seuraamaan mitä tänään kisassa tapahtuu...HI!

Ja palataampa hetkeksi eiliselle eli lauantai meni kotoisalla Nuasjärvellä. Askelmerkit yhdistettynä edellisen päivän taktiikkaan Jannen säväyksin Nuasjärvi antoi sellaisen mahti esityksen etten moista oo kokenut kymmeneen vuoteen. Pelkkää "massakalaa" tuli kymmeniä kiloja ja isot hauet kun laski päälle niin parempi kun en edes kerro lopputulosta mutta kerrottakoon että saattaa ne kitarisat olla Jannellakin kipiät nauramisesta...:D

Suotta Janne "niskalaukaus" Hyvönen työntää tätä kalaa kameraan päin...;)

Jahas vielä ois tästä neljän päivän vapaasta päivä jäljellä joten se on moro...HI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti