sunnuntai 15. elokuuta 2010

HONDA CUP 2010 Oulujärvi povailu

28.8.2010
Oulujärvi, Koutalahti klo. 10.00-18.00
Järjestäjä : Kajaanin perhokerho.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Taimen ja Järvilohi ohittaa tuloksissa hauet, kuhat ja ahvenet. (10-vapaa)

Tämä kisa jäi viime vuonna pakinoimatta kun en uskoltanut. Miksikö? 

No siksi että eihän kukaan olisi "uskonut" että sata kiloa pitää löytyä haukea jos kellään ei ole sitä maagista taimenta. Kuin kävikään...

Puntarilla oli yksi nippa nappa taimen ja kakkosella 99,62 kiloa haukea johon kaksi kuhaa päälle eli lopputulos meni kuin meni yli sadan kilon...:)
Viime vuonna olin hyvin kriittinen kilpailun sääntöä kohtaan jossa taimen ja järvilohi ohittaa muut kilpailukalat automaattisesti tulos luettelossa. Ja kaiken kukkuraksi osakilpailun pisteet kerrottiin 1,5 pisteellä! 
Kritisoin edelleenkin tämmöisiä sääntöjä vaikka viime vuonna oli oma cup menestys kiinni tästä säännöstä. Miun mielestä pitäisi asettaa mieluimmin reilu kerroin esim. 50 kyseiselle kalalle eikä automaattinen ohitus!

Ainakin miusta ja aika perkeleen monesta tuntuu hassulta voittaa hyvä kisa yhdellä nippa nappa kalalla kun kavereilla "muita" kisakaloja pari lihalaatikkoa. Sellainen määrä "muita" kaloja kysyy varmasti enemmän taitoa kuin yksi nippanappa kala vai???
Elkeekä nyt kuvitelko että ompa kaverilla pokkaa kehua omaa saalista!!! Hyviä kasseja löytyi kuulkaa monelta muiltakin kuten tuloksista näkyy...:)

Joukko kapina vai mikähän tähän auttaisi että saatais tällaiset säännöt pois sotkemasta hienoa Honda cuppia?
Jätetään vaikka ne 1,5 kertaiset pisteet pois niin ei tuurin osuus kertaantuisi aivan älyttömiin ja näin ollen sotkee ammattimaisuuden osata pyytää paljon kalaa???

Tai vielä parempi idea joka on kerrottu jo vuonna 2007... Sekoitetaan kisakalenteria niin että tällaiset "pakolliset" taimenkisat olisi vaikka toiseksi viimeinen skaba ja viimeinen kisa normikertoimin jossain muualla. Näin ollen viimeiseen kisaan saataisiin ne 1,5 kertaiset pisteet houkuttelemaan ne "joukosta tippuneetkin" takaisin paikalle (tulevat ne kuitenkin joten turha idea).

Ääääähhh tämä asia riivaa mieltä niin paljon että kirjoittaisin vaikka kirjan joten mennäämpä itse asiaan.

Aiempien vuosien voitot:

2008 Mustanniemen takaa Hyvönen & Paavola 108650 pistettä.
2009 Raatesalmen poppoolle 1262008 pistettä hauella ja taimenella.
2010 Jollekkin se taimen?

Tulosveikkaus:
Jotta asiat saisi keskustelua aikaa niin jollekkin tulee se yli 51 senttinen taimen...
Jos taimen jää saamatta haakea pitää löytyä +70 kiloa jos mielii olevansa korkealla...

Mistä voittokassi:
Ärjänsaaren ympäristö taimenen pyytäjille ja haakea suosittelen Ojanperän ympäristöstä joka on aika laaja käsite mutta kalaakin on siellä yhtä laajasti muita hyviä paikkoja löytyy Käkilahden suualueilta,  Pehkolanlahdesta ja Vuottolahti/Vuottoniemi akselilta. Niin ja Uupuneen saari on kunnostautunut jollakin tapaa...

Kuka voittaa:
Ken taimenen kepittää se korkeimmalla keikkuu...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti