tiistai 3. elokuuta 2010

HONDA CUP 2010 Lentua povailu

15.8.2010
Lentuanjärvi, koskenniska klo. 10.00-18.00
Järjestäjä : Kalevalan Taimen ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Hauki, kuha (10-vapaa)

Lainataampa heti alkuun vuoden 2008 pakinat:

"Karkean kalan kisa Kuhmon erämaan kauniissa maisemissa... Lentuanjärven kisa tuli viime vuonna Honda cup ohjelmistoon joten kaikki on melkein samalla viivalla kisaamassa. Järven erikoisuutena on "karkeat kalat". Erikoisemmaksi tekee vielä tosi isot kuhat joita saadaan vain talvisin verkoilla. Kuhat on todella isoja 4-7 kilon köllejä ja niitä on kuulemma paljon mutta silti uistimeen ei sattunut kuin yksi karkea viime vuonna jolla sitten pokattiin Honda. Huhujen mukaan Savon uistelijoita mukana kisassa ja ne tunnetusti taitaa kuhan pyynnin... Uskoltaako pojat ottaa riskin ja kokeilla Lentuan karkeaa kuhaa? vai houkutteleeko hauki? Kainuun poijat on hauki miehiä ja karikolla totta kai... tuntuiko monella pisto sydämessä?

Viime vuonna ensimmäinen kisa meni huimalla 79,5 kilolla tuloksella.  Poijilla oli hauen keskipaino lähempänä neljää kiloa tuona päivänä ja kaloja reilut kaksikymmentä. Kysynkin vielä että onko karkeaa kalaa? Tuollaisia hauki tuloksia saadaan yleensä vain Oulujärvellä Hauki-EM kisassa ja sekin järjestetään tarkoituksella optimaallisimpaan aikaan."


Tulosveikkaus:

"Tätä kisaa on vaikea veikata kun kalan koko määrää tuloksen. Tilastot Lentualla näyttäisi haukia tulevan 4-5 kappaletta tunnissa. Leikitäämpä leikkiä (tästä tykkään). Isommalla hauella sattuisi huippusyönti juuri sunnuntaiksi sateiden jälkeen. Teoriassa saat tilastojen mukaan 32-40 haukea päivän aikana ja keskipaino on varmaan 3 kilon hujakoilla eli tulosta tulisi huimat 96-120 kiloa!!!
Normipäivänäkin kappale määrät säilyy mutta keskipaino putoaa äkkiä n.1,7 kiloon (tilastollinen luku) mikä pudottaa tulostason "vaatimattomaan" 54-68 kiloon.

Rumia lukuja tulee joka tapauksessa mutta katsotaan lopulliset sunnuntai iltana kuuden jälkeen..."


Tällaisen tarinan kirjoittelin vuonna 2008 joka toteutui justiinsa ja sattuipa tuo perkele vielä omalle kohdalle...HI!
Tämän vuoden kuviot tulee olemaan aika lailla saman suuntaiset mutta puntarille saadaan kuhia huomattavasti enemmän kuin aiemmin.
Sitä Lentuan "karkeaa" haukea löytyy edelleenkin tosi paljon muutamien rokotuksien jälkeen ja väittäisimpä että siviilivedolla syksyllä moni osaava rikkoisi kirkkaasti maagisen satasen kassin rajan helpommin kuin Oulujärvellä.

Nyt lämpimän veden aikaa hauki on välillä "todella tiukassa" tosin tulostasossa liikutaan kuiteskin 50 kilon paremmalla puolen ilman suuria haukia tahi kunnon kuhia. Voi kun sattuisi iso hauki olemaan otillaan kisa-aikaan niin osaava saa varmasti 20-30 kiloa bonusta muutamalla isolla hauella perus säkin päälle. 

Entäpä jos sattuu kuhan syönnös kohdilleen? 

Taas ropisee 20000-30000 extra pojoa perus säkin päälle.
Mitä Lentualla on tullut käytyä tälle kesää niin voin kertoa että suurimman köllit on painanut melkein viiden kilon!!!
Haukien painoja en ilkeä edes kertoa...;)

Summa summarum voitto kassi vaatii aika onnistuneita juttuja joten tätä kisaa ei voiteta yhdellä kalalla! Pikkasen on sellainen tunne että voitto vaatii 70000 pisteen ylityksen. Toki voihan se kalan tulo olla lähes nollakin mutta mitä tiedän puolenkymmentä treeni tulosta niin heikoin kassi ollut 60000 pistettä eli kalaa pitäisi tulla puntarille ihan kivasti?
Niin povaampa tähän samaan syssyyn suurimman kalan palkinnon menevän kuhalle. Miksikö? No siellä on isoa kuhaa tosi paljon mutta suurimpana syynä pidän Lentuan "extra vihaista" haukikantaa. Järvestä löytyy mahtavia haukia mutta niitä on todella vaikea saada laidan paremmalle puolelle...;)

Kellekkäs sitä paineet pukkaisi tällä kertaa?

- Yksi on ylitse muiden Trolling Team Panic saa takuu varmasti paljon haakea ja eksyypä sitä Busteriin jokunen kuhakin...;)
- Savon poijat Rissanen, Karjalainen & Hassinen on sellainen dream team että voivat ihan hyvin voittaa team Panicin...
- Vuokatin poijat Arffman, Haverinen & Junnila voittivat jo Kuhakunkku tittelin joten Lentuan herruus...
- Kajaanin poijista kovimmat paineet Moilanen & Ruotsalaiselle. Treeneissä paukkuu karkeaa laatikottain...
- Rakkaat naapurikunnan poijat eli Kuhmolaiset yllättää aina tavalla tai toisella... 
- Joko nyt aukeaa Hyrynsalmelaisten lukot?


Enemmänkin piinaisin porukkaa jos tietäisen ketä paikalle tulee. Järjestävä seurana toimivan Kalevalan taimenen harmiksi samalle viikonlopulle on Pohjola-Lowrancen cupin kisat Kuusamossa jotka varmasti syö osanottajia kovalla kädellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti