lauantai 4. heinäkuuta 2009

HONDA CUP Ala-Vuokki povailu


4.7.2009 Ala-Vuokki, klo 10.00-18.00
Järjestäjä: Saapaskosken Erä ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Cup-kalat. (8-vapaa)

Lainataan alkuun viime vuoden pakinoinnista: Vuokissa tänä vuonna täysin uudet kujeet kalastuksellisesti että satamana miljöönä. Pitää heti alkuun kehua Vuokin satama meininkiä joka on ollut parasta antia Cupissa vuosien saatossa.
Miettikääpä nyt itse kukin miten keskellä "mehtää" pistävät talkoilla järjestäjät teltan pystyyn ja agrikaatti pärisee jotta kansa saa sähköä ja makkaraa... Kunnon maalaishenkeä josta saisivat muut Cupin järjestäjät käydä ottamassa mallia. Vuokin kisa kiinnostaa katsojia kuten kanssa kilpailijoitakin joita kelien salliessa on raahautunut jopa 40 venekuntaa taistelemaan kunniasta ja maineesta. Vene määrät on kyllä minun mielestä tosi paljon verrattuna nyt vaikkapa taajama alueen kisoihin joissa osanottajia hikisesti 25-30 venettä.

Uistelu järvenä paikka on aika persoonallinen turvelauttoineen ja hassuineen rantoineen. Järvihän on itse asiassa ihmisen tekemä. Kauan kauan sitten veden pintaa nostettiin viitisen metriä padolla ja se paikoin se näkyy vieläkin aika luonnottoman näköisenä.
Kalavetenä järvi on hyvä edelleen vaikka ennen muunnoin järvi oli suorastaan kuuluisa isoista hauistaan mutta nykyään on tainnut kuha viedä reviirin isoilta hauilta Vuokissakin. Tänä päivänä taitaa kalastus paine olla täysin kuhassa hauen sijaan. Karkeita kuhia löytyy ja on niitä kisoissakin nähty mm. toissa vuoden suurin kala palkinto Honda lähti kuhalla perhe Heleniuksen pyytämänä Hyrynsalmelle. Painoa oli kuhan körmylle karttunut hieman vajaat 4,5 kiloa. Viimekin vuoden suurimman kalan palkinto olisi mennyt kuhalle jos kyseinen vene ei olisi myöhästynyt kuutta minuuttia!!!

Aiempien vuosien voitot:

2004 Rimpiselältä Hyrynsalmen kuppimestarille 23 kilon voittotulos.

2005 ??? (Paikasta ei tietoa) Lapinlammelle 18,7 kiloa haukea (suurin 7,5kg)

2006 Kisakeskuksesta katsottuna Mustanniemen takaa kuhaa kertoimineen 24 kiloa Piiraiselle. 

2007 Kärpäsenniemen nurkilta Team Nauticolle poikkeuksellisen kovalla kuha kassilla. Saldoksi 44300 pist.

2008 Hautuumaan korvilta Kinnusen venekunnalle 59130 pistettä

2009 Tilastollinen luku lupailee vaatimatonta 34000 pisteen ylitystä...

Tulosveikkaus:

Isoilla kuhakassilla on voitot tähän asti mennyt... Kuten varmasti nytkin tulee käymään?
Saman painoista puhdasta hauki säkkiä kahdeksalla kepilläkään tuskin saa ellei isompi hauki löydy mutta varmasti tulos varmimman kassin sillä saa?

Mistä voitto kassi?

Hmm... Nyt en uskolla ruveta povailemaan kun kisa-aluekkin uusi ja rajatkin itselle hieman epäselviä.

Kuka voittaa?

Jos viime vuoden tuloksia katselee niin taitaa olla vain paikalliset hajulla hommasta ja treenaavatkin vielä pirusti...

Toki kovia pelimiehiä tulee tällä kertaa laittamaan kovasti kampoihin kuten hurjassa vireessä oleva JoLu ja Pääahon Esa. Nämä miehet onkin helppo tunnistaa kun molemman ajelee punaisilla HT haukoilla eli jos näät sellaisen vieressä niin voi tarttua menestymisen kulttuuri huomaamatta...;)

Muita kovia ehdokkaita povailisin Väisäsestä, Rissasesta ja ihmemies Sepästä ja Paavolasta. Jätetään loput nimet rauhaan niin saavat ilman paineita nykäistä hyvä

PS. Nikula povasi viime vuonna että suurin kala pitää olla kymppikerholainen... Ei ollut viime vuonna mutta entäs nyt???
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti