sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

HONDA CUP Nuasjärvi povailu

7.6.2009 Nuasjärvi (Petäisenniska) klo 10.00-18.00
Järjestäjä: Somervaaran Eränkävijät ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Cup-kalat. (10-vapaa)


Iso on allas Honda cupin toisessa osakilpaillussa. Nuasjärvi yltää aina Kajaanista Katinkultaan asti eli järvenä jo niin iso että jossain päin järveä voi kala syödä hyvin ja toisella laidalla vedät melkein munat pannuun kuten aiempien vuosien tuloksistakin näkyy. Vai onkohan syy sittenkin taidoista? Mene ja tiedä mutta omat vapaan ajan uistelut Nuasjärvellä kertoo järven vaihtelevaisuuden vaikeudesta. Pelipaikat kannattaa valita ympäri järveä todella tarkasti tästä syystä. Ok siirtymiähän tulee treeneissä ja ehkäpä kisoissakin mutta jos mielii pärjätä niin melkeimpä pakko.

Aiempien vuosien voitot:

2004 Juuan lahden suulta 28 kiloa haukea tolarockin poppoolle.
2005 Huuskonniemi-Kärjenniemi akselilta 32 kiloa haukea parralle.
2006 Kärjenniemi-Muuraussaari akselilta 51 kiloa Nauticon miehille.
2007 Petäjäniemi-Täiniemi akselilta Tolarockin porukalle käsittämätön 87 kilon tulos kertoimineen.
2008 Jormasjoki suusta Rissasen Villen venekunnalle karvan vajaat 70 kiloa kertoimineen.
2009 Tilastollinen luku lupailee 53 kilon ylitystä...

Tulosveikkaus:

Kahtena viime vuonna tämän järven herruus on viety todella isoilla kuha kasseilla. Järvessä on myös todella mittava haukikanta niin kappalemäärällisesti kuin kokonsa puolesta. Isoja haukia löytyy niin paljon että monilla paukkuu ennätykset tälläkin kertaa. Pelkästään viime vuonna kisaa edeltävänä viikkona sai treenaajat kympinkin rikki ja hieman alle maagisen kaksi numeroisen luvun alle jäi kolme jättiä. Todistettavasti viime kisan suurinkin kala rikkoi yhdeksän kilon raja pyykin kirkkaasti. Pyytäjät olikin jo tottuneita ison kalan saajia eli Paavola&Hyvönen tapauksessa ei puhuta nyt tuurista vaan taidosta.

Veikkaampa nyt treenien perusteella voiton menevän hyvästä hauki kannasta huolimatta kuhaparven löytäneille johon haukia tulee sivutuotteena helpohkosti 10-20 kiloa.
Toivoisin kuitenkin että hauilla voitettas tämä skaba kun Lentuan haukiparatiisi jäi nyt pois kuvioista. Tällä järvellä kun on potenttiaalia huippu hauki kasseihin mutta yleensä syksympänä valitettavasti. Näin alkukaudesta hauki on ollut aika pahasti levällään Nuasen selillä josta sen huippu kassin kasaaminen vaatii tuurin lisäksi jotain uutta ja ihmeellistä...
Ehkä joku joukostamme keksii ja kantaa puntarille kaksi jätesäkkiä haukea kuha miesten kiusaksi?

Mistä voittokassi?

Katinkulta-Petäjäniemi, Kärjenniemi-Muuraussaari, Jormasjokisuu, Rimpilänsalmi, Hämeenkiven ympäristö vai kenties Konapanlahden puoli...
Jotenkin kuitenkin tuntuu että voitto paikka tulee olemaan uusi!

Kuka voittaa???

Treenien perusteella se voi olla oikeastaan kuka vain ja mistä vain kun kalat tuntuu olevan niin levällään selillä...
         Ken ensimmäisenä päivän teeman hoksaa niin voi polku olla kultainen...;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti