torstai 1. elokuuta 2013

Jatkoloma part2

Voi voi kuin paljon viikossa onkaan tapahtunut...
Enkat on paukkunut, uistelukisoissa vierailtu ja jossain välissä mukamas nukkunut. Toisin sanoen tälläistä oli miun elämä ennen vanhaan kun uisteluun höyrähdin täydellä sydämellä. Kotijoukkoilla ei varmasti oo ollut helppoa eikä tulevanakaan viikolla kun sain anottua ainakin viikon jatkon neljän viikon loman jatkeeksi. Lainaankin tähän oman version Antero Mertarannan jäätävistä lausahduksista..  NYT UISTELLAAN!!!


Mikäköhän päivä se nyt olikaan viikolla kun sain kyytiin tutun miehen Lohjalta. Tuttavuutemme juontaa vuoteen 2009 kun Lohjalla oli SM vetouistelu kisat ja Markku oli tuolloin meidän Lappian tiimin kaveri. Tuossa kisassa olimma muuten Sinttivinttureina Suomen viidenneksi paras venekunta...HI!

Melkeimpä perinteeksi muodostunut Lohjan poppoon lomaillu Kainuuseen tiesi miulle leikkimielisen kisan. Maakunta ottelu Lohja vs. Sotkamo olikin niin tiukkaa vääntöä että yksi kelakin hajos. Kotoisan Nuasjärven kuhat ja hauet saivat tutustua uusiin uistimiin kun Markulla oli omat kalikat matkassa. Kisaillumme tapahtui niin että vene pistettiin kahtia eli toisen puolen hoiti Markku omilla uistimilla ja mie toisen. Alkuhan oli melko rytinää miulle ja melkein valkoinen lippu heilui vasemmalla laitaa venettä mutta järven tyyntyessä peli kääntyi. Loppujen lopuksi saldoksi karttui 65 kalaa joista 34 tuli vierailevan tähden puolelle mutta mikä tärkeintä mie säilytin Sinttivintturin maineen kun sain pieneimmät kalat...HI!


Tiikeri "mittahaaki" ratkaisi lopullisen voiton Lohjan merikarhulle eli Markku Miettiselle. 
Snif... Revanssia odotellessa...;)

Lauantaina olikin legendaarinen kuhakunkku kisa Paltamossa. Tässä se on kuulkaa selainen kisa mihin joka ikisen kannattais osallistua kun suurimman kuhan saaja saa sen kuhakunkku tittelin ja sen myötä kruunun ja aivan vit.. hienon viitankin. Paltamon xxx-poijat on tehneet vuosien varrella ehkä Suomen hienoimman kisan ja ehkä suurimman. 201 venekuntaa on jo sellainen määrä että yksi kisa menee ehkä hämeessä vielä ohi mutta ensi vuonna epäilen kasvua tapahtuvan taas sen verran että kyseessä on myös suurin uistelukisa!

Kisa-alueena toimiva Oulujärven Paltaselkä onkin sitten hyvin vaikea vesistö jos mielii saavansa kokonaiskisan voittomäärään oikeuttavan verran mittakuhaa. Meinaan että tähän ajan kohtaan yli 48 senttinen kölli teettää paljon paljon töitä ja pirun paljon onnea mutta se suurin kuha on kuitenkin se millä saadaan 50 hv. Honda eli sen saaminenhan muistetaan ja sen saaja on ollut joka kerta eri kaveri nykyisen kuhakunkun aikaan.. Yrittää siis kannattaa ja silläpä mekin vieraillimme kisassa jos sattuis nykäsemään. Kipparimme Janne Hyvösen ohjeistuksella touhusimme Jykke-papan... Huom.Jykke-pappa käynnyt vesillä jo kahdesti kerran treeneissä ja nyt kisassa.. Pakko oli kirjoittaa väli huomautus kun mies melkein vierottunut hommasta...;) Niin Jykke-papan kanssa touhusimme minkä osasimme ja saldoksi saatiin neljä mittaa joista kolme tuli peräkkäin tietyn kaavan mukaisesti. Voitte olla varmoja että tuntui kuulkaa hetken hyvältä mutta kolmen tunnin hiljaiselon jälkeen arki palautui.. Kisa vetomme oli kuitenkin mielestäni ihan jees mutta nyt ei vaan tuuria ollut tarpeeksi (taaskaan) kun vierestä tuli kuiteskin kokonaiskisan voittaja kahdeksalla mitalla...

Tulokset:Kainuun vetouistelu honda cup 2013 IV-osakilpailu Paltamo

Kisakeskusta..

Poijat oli järjestänyt jopa valtion rautateiden koko kirjon esille starttiin...;)


Pilli on soinnut ja 201 venekuntaa suunnistaa venhonsa kalapaikoilleen...


Haukimiesten tenollakin on vierailtu hyvällä menestyksellä. Ensimmäinen visiitti paikkaan pisti kuhaenkat uusiksi eikä hauetkaan pieniä ollut mutta nyt parahti paikan haakienkka uusiksi. Helteinen päivä ja muutenkin nihkeän jakson ansiosta joutui jo keksimään melko monta kikkaa ennen kuin homma rupes rullaamaan. Kovan puurtamisen ja usean hikipisaran jälkeen Ahti soi iloksemme mittavan palkinnon...HI!

Mertsi ja sintin verran vaille kaksi numeroinen...

Kalamiehethän tietää sen tunteen kun tulee sellainen tunne että tuonne on päästävä hinnalla millä hyvänsä? No jotkut varmaan allekirjoittaa sen mutta miulla on sellainen hassu tunne joskus ja mikä parasta niin se tietää aina jotain mystistä joten sinne on vaan pakko päästä. Nyt tuo tunne tuli toissa iltana appiukon kuistilla että huomenna Änättijärvelle Kuhmoon määrättyyn penkkaan ja määrätyllä syysteemillä vetämään... Nooh eikun soitto kymppi mertsille että lähetäänkö koittaa nyt on visio...?

Ja niinhän siellä seuraavana päivänä Honda surisi. Vehkeitä laskiessa viuhkaan pamahti jottain merkillisen ison tuntuinen kala mutta sen taiston hävisin heti kättelyssä ja kokeiltiin uudestaankin vetoa mutta ei ollut meidän kala kun ei tärpännyt uudestaan siispä jatkoimme matkaa visio penkalle... Ensimmäinen linja oli sellainen kartoitus veto ja toisella vedolla pamahti pienempään kalikkaan hyvän tuntuinen kala kiinni. Naureskelimme että katos perkele "kuhmolainen vetolinja" toimii täällä mut meidän kylässä moisella ei varmasti saa mittään. Parin minuutin väännön jälkeen piruilimme että hitto oisko kyseessä iso kuha mutta haukena se kuiteskin kelattiin perälaudalle asti ja sittempä se kiire tulikin kun pintaan muljahti jeesus kuha!!!
Mertsin onnistuneen väsytyksen saattelemana haavitsin ennätyskuhan haaviin ja totesin heti että nyt on kuuden pilkku neljän kuha ja mikä iroonisinta kun punnitsimme kalaa niin aivan ensimmäisenä näytössä vilahti juuri se 6,40kg...HI!

Visio siis toteutui tällä tavalla vaikka ehkä tavoitteena oli pikkusen eri kala kun pienin uistin oli 26 senttinen vaapukka...HI!

Eipä mennyt kuin viikko edellisestä kuhaenkasta kun uutta pukkas. Tämä kölli sai nimekseen "mazda" kun sen mukaisesti painoa 626 siis 6,26kg...

Kipparin tyylinäyte mallia "facebook profiilikuva" mutta eihän vannoutunut haukimies voi sellaista tehdä vai voiko???..HI!

Yksi asia muuten jäi muuten mietityttämään tapahtuman jälkeen? Onkohan tämä kuha mahdollisesti suurin vapavälinein saatu kuha Kainuun vesiltä??? Tiedän kyllä tapauksia että metrisiä kuhia tulee paljon yhdelle tutulle mutta pikkusen pistää epäillyttämään/hymyillyttään kun Suomen ennätyskään oo metriä pituudeltaan saati siinä järvessä vanhinkin kanta on alle 15 vuotta eli ei teoriassakaan mahdollista. Suurimmat tietämäni verkkokuhat on ollut kasin kahta puolen Kainuun vesiltä!

Ihan oikeasti en oo tittelin kipeä mutta asia kiinnostaisi siinä määrin että jolla on tietoa isommasta niin ottakaa yhteyttä alle kirjoittaneeseen s-postilla sinttivintturi # gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti