maanantai 22. elokuuta 2011

Pidennetty viikonloppu...

Huoh kuinka rentouttava viikonloppu takana...

 Jussi kauhusta kankeana kun siiman päässä haakimamma...

Perjantai meni tosiaan omilla vesillä Forcitin työkaveri Jussin kanssa. Tällä kyseisellä järvellä paukkuu yleensä haukea sitä tahtia että kymmenellä vavalla uistellessa meinaa tulla väkisinkin hiki ja mikä parasta niin aina siis aina tulee jokunen kunnon kala. Tällä kertaa ensimmäisen tunnin jälkeen saatiin 25 senttinen hauki ja seuraavalle tunnille toinen mokoma pari senttiä isompana. Naureskeltiinkiin että varmasti sama kala...:D

Nooh kolmannella tunnilla räjäytimme varmaan pankin kun saimme kolme kalaa tunnille?

Suoritimma pikaisen analyysiin ja vaihdoimme vielä kerran taktiikkaa (viides kerta) ja se kannatti kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä...:)

Alkaa hauet olla jo aika paksuna kuten syksyllä...

Lauantain vietinkin kauniilla Kuhmon Lentuan selällä tovereiden kanssa. Tämän poppoon kanssa on aina saatu hyviä kaloja kuten nytkin mutta kappalemäärällisesti reissu oli Lentuaksikin todella huono. Edellisen päivän vetoon peilatakseen taisi hauen rytmiin sattua juuri se "kolmen päivän sapatti" jakso mutta ehdottomasti suurin vaikuttava tekijä oli kova tuuli ja sitä kautta jouduimme uistelemaan tuulen yllä eli oppikirjallisesti mietittynä juuri sillä "huonommalla puolen" järveä.
Toisaalta erään keski Suomen suurhauki specialistin kanssa hierottiin facebookissa juuri tälle päivää taktiikkaa niin täytyypä tunnustaa että opimpa taas uuden kikan isomman kalan pyyntiin nimittäin yksi asia meni juuri niin kuin kollega arveli mutta nyt hauki oli vaan huonolla otillaan. Kalaahan meidän poppoo toki sai niin että tovin Samipoika fileroi haukia matka evääksi...

Välillä Lentualla oli niin hiljaisia jaksoja että perheellinen mies sai univelkojaan kuitata pois...;)

Vai latasiko Ivan torkuillaan pattereitaan suurempia koitoksia varten? Mene ja tiedä mutta femmat paukkui tälläkin reissulla...

Sunnuntai meni ennalta suunnitellusti Oulujärvellä vaikka keli oli melkein eilisen veroinen. Oulujärvi on siitä ongelmallinen "rapakko" että tehokas uistelu pilaantuu jo neljän metrin tuulessa kun järven selkä on iso ja suhteessa matala niin aalto kasvaa tuossakin tuulessa helposti 60 sentin laineeksi. Yritäppä siinä vetää tuulen alla isoilla kelkoilla tasaisesti repimättä? 

Kelistä tietoisena lähdimme kuiteskin Troplanin Antin kanssa suorittamaan ns. Kimppa treenit tulevaan kisaan. Aloitimme treenit tuuliselta paikalta myötätuuleen jotta saisimme edes jonkinmoisen tuntuman paikkaan. Reilun tunnin vedon jälkeen saldomme näytti neljä haukea ja edessämme oli kaksi vaihtoehtoa. Kääntyä uudella linjalla vastatuuleen takaisin koska emme todellakaan saannut niin paljoa haukea kun haaveilimme tai nostaisimme kytkintä ja vaihtaisimme suosiolla tuulen suojaiseen paikkaan. 

Vaihdoimme luonnollisesti paikkaa uudelle ylläripaikalle ja se kannatti. Kisaa ajatellen vedimme pelkällä läpilaskulla pieneltä alueelta kaksikymmentä kiloa haukea kyytiin ja paluu perällä hipaisten vielä kymmenen kiloa lisää...:)

Joskus allekirjoittanut pääsee helpolla kun muut tekee työt. Tämäkin kaunotar nousi puhtaasti Antin avuin ja miulle jäi "vaativa" haavimiehen rooli päivälle...;)

Juu siinäpä se pidennetty viikonloppu oli kokonaisuudessaan ja voi hitsi että olipa kuulkaa pitkästä aikaa mukava vetää kunnon siviilivetoja ilman minkäänlaista suorituspaineita tai ainakin siltä tuntui vaikka Jussille olinkin hehkuttanut töissä miten paljon siellä on haukia ja varmasti tulee isoja jne. Samaten lauantain tovereiden kanssa kalassa keikka alkaa olla jo semmoisissa mittapuissa että kohta ei vaan pysty parempaan...;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti