sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Fishkatti soutu-uistelu kilpailu 2011

Hieman erilainen tapa viettää juhannusta. Kyseessä oli toista kertaa järjestetty fishkatti soutu-uistelu kisa jossa paremmuus ratkaistaan kuinka ollakkaan muuten kuin "suurimmalla" kalasaaliilla soutaen. Tämä Vuokatti Fishingin luoma yhdessä Hillside Anglersin kanssa järjestämä uistelutapahtuma keräsi paikalle ennätysmäärän yleisöä ja kilpailijoita.

 Tämä tapahtuma on käytännössä kaikille tasapuolinen koska mitään teknillistä apuvälineitä ei sallita. Käytännössä katsoen on vaan soutuvene, kaksi vapaa ja kalastajat... 

 Tapahtuma alkaa saada jo sellaiset mittasuhteet että suuret "oikeat" uistelukisat kalpenevat tämän kisan rinnalla...

Tarkempaa rapsaa itse tapahtumasta voit lukea tästä linkistä, Sotkamon lehden juttu tästä linkistä ja Kainuun sanomien juttu löytyy tästä linkistä.

Juu nyt mie kirjoittelen oman näkemykseni ja kokemukseni tästä hauskasta päivästä. Järjestävän seuran jäsenenä aamu meni tapahtuman puitteita kasatessa kuten vuokraveneiden kuljettelua ym. Tiukan aamun jälkeen kerkesin kotonakin pyörähtää syömässä ja pianpa olin varustelemassa soutuvenettä kisa valmiuteen ennen kuin porukkaa rupesi valumaan paikalle. Paikalle saapui myös miun miehistö joista toinen on viimeksi kymmenen vuotta sitten koskenut vapaan ja toinen ei ole onkivapaa järempää edes nähnyt...HI!
Voisimpa luonnehtia että nyt jos koskaan oli allekirjoittaneella "ensikertalaisen" tuuri puolellaan kuten aiempi reissu emännän kanssa. Asialle vihkiytyneet siis uistelua harrastavat voi vaan kuvitella millaisia tilanteita meillä oli päivän aikana mutta hauskaa oli siis niin hauskaa että ensi vuonna iskemme uudestaan mutta sitten joudumme jo treenailemaan koska ne "ensikertailaisten" tuurit on jo käytetty...;)

Allekirjoittaneen miehistö koostui todellisista julkkiksista. "Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala" tai ainakin samannäköiset sedät on enemmän sukua kuin arvaattekaan...;)

Tälläisia pieniä sotkuja sattuu nyt kelle vaan...;)

Päivän aikana riitti hommia meille kaikille. Mie soudin koko päivän kovaa hauki vauhtia koska taktiikkamme oli soutaa haukea ja miehistö hoiti tämän vasta iskua vaativan vapapuolen...

Ei päästy tänä vuonna tähän joukkoon mutta jos ne karanneet olisi saatu...;)

Päivän saldoksi saimme kolme haukea ja karkuutimme kaksi joista toinen olisi ollut kivan kokoinen "lohi-imuri" mutta niinhän ne kaikilla karkaa varsinkin isot. Jos totta puhutaan niin kolmen joukkoon emme olisi siltikään yltänyt koska lohi oli niin hyvällä otilla ja kaiken lisäksi sillä kalalla oli kolmen kerroin eli päivän kovin lohikassi painoi kolmisen kiloa ja se kun kerrottiin kolmen kertoimella niin tulos oli yhdeksän "kilon" luokkaa eli haukea olisi pitänyt saada se yhdeksän kiloa. Mikä iroonisinta niin meidän tavoite oli juuri se yhdeksän kiloa haukea eli jos olisimme saannet sen niin olisimme voittaneet hauilla koko kisan mutta eipä saatu...

Summa summarum päivä oli miun mielestä hauska ja enemmän kuin onnistunut tapahtuma niin voin täydestä sydämestä suositella kaikille ensi vuotta ajatellen tätä tapahtumaa. Kaikki mukaan jos vaan vähänkään mahdollisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti