keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Naapurin Eikan kanssa Nuasjärvellä

Olipas kerrankin nostalginen reissu Nuasjärvelle. Nostalginen ihan sen takia kun kalaa tuli niin kuin ennen muunnoin. Viime vuosina on saannut muistella vanhaa kunnon Nuasjärven antimia aikaa jolloin sai haukea päivän aikana helposti 50 kiloa ja sainpa kerran kalaa vaille satkunkin kiloissa.
Eikka ja femma...

Tänään lähdin kalaan naapurin Eikan kanssa. Yleensä meidän kala reissut on ollut varsin antoisat kuten tänäänkin. Viime kertaiselta reissulta oli Eikalta kalat loppunut pakkasestakin joten suuntasimme Nuasjärvelle kuhien toivossa. Kuhia tuli helposti kahden viikon tarpeisiin asti mutta minua ilahdutti haukien määrä ja ennen kaikkea isojen kontaktit.

Mie ja muutama kilo vajaa...

Illan ensimmäinen ison kalan kontakti oli sen verran voimakas että se kala olisi pitänyt edes nähdä. Liian käskevällä kepityksellä "mörkö" suuttuui ja lähti uimaan takaisin kutulahteen. Puolalta meni siimaa hetkessä ulos parikymmentä metriä ja sitten NAPS....:(

Nooh Ahti ottaa ja antaa niimpä tunnin miettimisen jälkeen heräsin hyvään kalan tuloon ja tulipa sieltä ne pari hjyvää kalaakin jotka hieman piristi tunnelmaa. Sen hiljaisen tunnin aikana kirjoittelin kalavihkooni tarkat tiedot vedenlämmöistä ym vaikuttavista tekijöistä jotta osaan ensikesänä iskeä samaan paikkaan ottamaan revanssin. Onhan se "mörkökin" kasvanut kilon lisää...HI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti