sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

HONDA CUP Lentuanjärvi povailu

15.6.2008 Lentuanjärvi, koskenniska klo. 10.00-18.00
Järjestäjä : Kalevalan Taimen ry.
Lisätietoja: Kilpailukalat: Hauki, kuha (10-vapaa)

Karkean kalan kisa Kuhmon erämaan kauniissa maisemissa... Lentuanjärven kisa tuli viime vuonna Honda cup ohjelmistoon joten kaikki on melkein samalla viivalla kisaamassa. Järven erikoisuutena on "karkeat kalat". Erikoisemmaksi tekee vielä tosi isot kuhat joita saadaan vain talvisin verkkoilla. Kuhat on todella isoja 4-7 kilon köllejä ja niitä on kuulemma paljon mutta silti uistimeen ei sattunut kuin yksi karkea viime vuonna jolla sitten pokattiin Honda. Huhujen mukaan Savon uistelijoita mukana kisassa ja ne tunnetusti taitaa kuhan pyynnin... Uskoltaako pojat ottaa riskin ja kokeilla Lentuan karkeaa kuhaa? vai houkutteleeko hauki? Kainuun poijat on hauki miehiä ja karikolla tottakai... tuntuiko monella pisto sydämessä?

Viime vuonna ensimmäinen kisa meni huimalla 79,5 kilolla tuloksella.  Poijilla oli hauen keskipaino lähempänä neljää kiloa tuona päivänä ja kaloja reilut kaksikymmentä. Kysynkin vielä että onko karkeaa kalaa? Tuollaisia hauki tuloksia saadaan yleensä vain Oulujärvellä Hauki-EM kisassa ja sekin järjestetään tarkoituksella optimaallisimpaan aikaan.

Tulosveikkaus:

Tätä kisaa on vaikea veikata kun kalan koko määrää tuloksen. Tilastot Lentualla näyttäisi haukia tulevan 4-5 kappaletta tunnissa. Leikitäämpä leikkiä (tästä tykkään). Isommalla hauella sattuisi huippusyönti juuri sunnuntaiksi sateiden jälkeen. Teoriassa saat tilastojen mukaan 32-40 haukea päivän aikana ja keskipaino on varmaan 3 kilon hujakoilla eli tulosta tulisi huimat 96-120 kiloa!!!
Normipäivänäkin kappale määrät säilyy mutta keskipaino putoaa äkkiä n.1,7 kiloon (tilastollinen luku) mikä pudottaa tulostason "vaatimattomaan" 54-68 kiloon.

Rumia lukuja tulee joka tapauksessa mutta katsotaan lopulliset sunnuntai iltana kuuden jälkeen...


Mistä voittokassi?

Pieni haju on mutta nyt taidan tällä kertaa pimittää ihan syystä että saataisiin porukalla tuo perhe Helenius cupissa kiinni...;) Pitää sitä käydä vähän haistelemassa pelipaikkoja ennen kuin uskoltaa jotain edes povata kun vuodet ei ole veljiä keskenään paikatkin voi muuttua radikaallisesti.


Kuka voittaa?

Tämä kisa taitaa olla Cupin kannalta ratkaisija tai ainakin eräänlainen kulmakivi.
Heleniuksen porukka on tykittänyt alkukauden ja jos pojat onnistuu nytkin niin peli cuppimestaruudesta on pelattu pahimmassa tapauksessa mitä todennäköisemmin kaikkien osalta.
Pojat veti viime vuonna vuokissa niin kovan tuloksen että tuskin epäonnistuvat sielläkään... Tosin vuokkijärvi osaa tehdä temputkin. Nimimerkillä "vain kaksi kalaa" pukille.

Oulujärven kisat tulee sekoittamaan pakan muiden osalta aivan täysin varsinkin Kuha-kunkku jonne tulee varmasti veneitä paljon. Kaikki on mahdollista siltikin eikun täysillä vaan kyllä se kiitos seisoo!

Niin voittaja ehdokkaat...

Perhe Helenius Hyrynsalmelta. Poijilla sattuneesta syystä varmasti kovat piipussa Kuhmossa.
Saalistajien viime vuoden alku rynnistys merkkinä vaarallisuudesta kun hoitasivat iltapäivän hanskaan...;)
Aina yhtä pelottava ja nyt todistettavasti ison kalan pyytäjät Team Nauticosta joita viime vuonna Lentualla kympin hauki kiusasi perälaudalle asti. Revanssin paikka poijat...;)
Oisiko nyt Tikkasen Jöökin vuoro lunastaa kovat treeni tulokset kisa kassiksi...
Paltamon hauki specialistit xxx-clubista vetää jo perusrykäsyllä varmasti painavan kassin...
Kuhmon poijille painetta myös ovathan sentään kotikentällä Kaima uudella iigelillään ja Piirainen Hurricanillaan.

Sitten sokerina pohjalla nämä pro äijät Savosta... Kisa kun kisa ja laji kun laji niin poijat aina kolmen sakissa... Asennetta!!!

PS. Suurin kala palkinto menee joko kympin hauella tai nelosen köllillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti